EXERCIȚIU de amploare la un bloc ANL din centrul orașului: "Cetățenii s-au comportat bine" - FOTO, VIDEO
SPORT

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Botosani, in colaborare cu Inspectoratul de Politie Judetean Botosani si Politia Locala Botosani, au desfasurat un exercitiu la ANL Pod de Piatra, in apropierea bazarului.

EXERCIȚIU de amploare la un bloc ANL din centrul orașului: "Cetățenii s-au comportat bine" - FOTO, VIDEO

Pompierii au simulat o interventie in cazul unui cutremur, urmat de un incendiu la mansarda blocului cu 8 etaje. Pentru ca situatia sa fie cat mai reala, cei de la ISU Botosani au cerut ca parcarea din fata blocului sa nu fie eliberata si sa incerce sa o elibereze cetatenii atunci cand pompierii ajung la fata locului.

"Am desfasurat un exercitiu cu forte in teren la ANL Pod de Piatra, o contructie P+8. Scenariul initial a fost constituit din doua situatii tactice principale, respectiv un cutremur, urmat de un incendiu la sarpanta acoperisului. Exercitiul s-a desfasurat in conditii normale. Nu a fost oprita inainte circulatia si nu a fost eliberata parcarea, toata activitatile s-au desfasurat in conditii reale. Cetatenii s-au comportat bine, cei care erau in parcare au evacuat parcarea la solicitarea noastra. Participantii la trafic au inteles de aceasta data importanta deplasarii fortelor noastre de interventie la locul solicitarii, ceea ce inseamna ca noi alaturi de cetateni ne pregatim zi de zi pentru a ne comporta cat mai bine in situatii de urgenta. Exercitiul si-a atins obiectivele propuse. Ramane ca pe viitor sa ne perfectionam si sa dezvoltam astfel de exercitii", ne-a declarat colonelul Narcis Jachel, din cadrul ISU Botosani.

ISU Botosani s-a deplasat la acest exercitiu cu trei autospeciale cu apa si spuma, autospeciala pentru interventii la inaltime, un echipaj SMURD EPA, dar si cainele Gorun, vedeta unitatii, acesta fiind antrenat pentru a gasit oameni sub daramaturi.

Pe timpul desfasurarii exercitiului, circulatia pe strada Ion Pillat, dinspre sensul giratoriu spre Luceafarul, a fost blocata.


























 

 

Spune-ne opinia ta