EXCLUSIV! Moartea cruntă a doi botoşăneni, în Venezuela: Drogurile le-au explodat în stomac!

EXCLUSIV! Moartea cruntă a doi botoşăneni, în Venezuela: Drogurile le-au explodat în stomac!

 

Sfârşit cumplit pentru doi botoşăneni care au plătit cu propria viaţă după ce au ales să fie cărăuşi de droguri! 
Atraşi de mirajul banilor, aceştia au ales să plece în ţări în care o astfel de activitate a devenit o obişnuinţă şi au riscat totul, chiar dacă au fost conştienţi că, pe lângă pedepsele pe care le-ar putea primi dacă ar fi prinşi, în orice moment îşi pun viaţa în pericol.

Cei doi tineri din Botoşani, care veau varste de până în 30 de ani, au sfârşit, anul trecut, în Venezuela, după ce în urma unui transport de droguri, capsulele pe care le înghiţiseră au explodat în stomac, aceştia murind la scurt timp din cauza supradozei de drog.

Autorităţile din ţările unde cei doi botoşăneni au decedat au informat autorităţile din Botoşani, care mai apoi au anunţat familiile acestora.

"Trist este că sunt tineri care au intrat în fel de fel de combinaţii. Am avut pe Venezuela şi Brazilia transportatori de droguri. Ei mor din cauza faptului că înghit aceste droguri şi acest transport este cel mai periculos. La aceste transporturi este risc de 80% de deces", a declarat cms. şef Viorel Gaidur, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Botoşani.

Alţi botoşăneni se află în închisori din alte ţări, după ce au fost prinşi făcând trafic de droguri. Dacă nu mor în timpul transportului, unii riscă să moară după ce sunt prinşi, dat fiind că sunt state unde pentru astfel de fapte sunt pedepse cu moartea.

Ademeniţi de câştigurile mari care se pot obţine din "cărăuşie", aproximativ 2.000 de euro pentru fiecare transport, traficanţii riscă totul, libertatea şi viaţa, pentru a trece peste forntiere, în special cocaina. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
118

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
76

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
75

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...