Ești victima unei tâlhării? Cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor, ne spun polițiștii botoșăneni!

Polițiștii botoșăneni atrag atenția că, în perioada estivală, femeile și copiii devin victimele preferate ale tâlharilor, fiind atrași mai ales de bijuterii. Cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor. Are un efect descurajant şi îl poate determina pe agresor să-şi abandoneze planul.

Ești victima unei tâlhării? Cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor, ne spun polițiștii botoșăneni!

Pentru prevenirea faptelor de tâlhărie prin smulgerea bijuteriilor, poliţiştii botoșăneni vă recomandă:

În perioada estivală, victimele preferate ale acestui gen de infracţiuni sunt femeile a căror ţinută lejeră, de vară, expune bijuteriile şi facilitează smulgerea acestora.

De regulă, suspecţii acţionează rapid, pe stradă, venind în fugă, din spatele victimei, sau apropiindu-se din sens opus; smulg bijuteria şi se pierd ulterior în mulţime sau dispar pe străduţe lăturalnice, înainte ca victima să poată reacţiona.

Dacă, din diverse motive, trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate, slab circulate, precum gangurile sau străduţele lăturalnice.

Atragem atenţia că şi copiii pot fi victime ale acestor fapte. De aceea, vă recomandăm să nu îi expuneţi inutil unor pericole, acceptând ca ei să poarte la vedere, oricând şi oriunde, bijuterii valoroase. Dacă totuşi o fac, sfătuiţi-i să nu se lase atraşi în locuri izolate de către persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea.

Încercaţi, pe cât posibil, să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului, constituţia fizică, vestimentaţia şi, dacă este posibil, cât mai multe detalii, cum ar fi numărul maşinii, porecle între agresori, dacă sunt mai mulţi, modalitate de abordare.

De asemenea, în cazul tâlhăriilor, este bine să reţineţi că, indiferent de valoarea materială sau sentimentală a unor bunuri, integritatea corporală sau viaţa dumneavoastră sunt mult mai importante, iar datele oferite ulterior poliţiştilor vor ajuta la o rapidă identificare a infractorilor.

În cazul acestui gen de infracţiuni, cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor. Acesta are un efect descurajant şi îl poate determina pe agresor să-şi abandoneze planul.

Dacă sunteţi martori la comiterea unei tâlhării, nu protejaţi infractorii prin tăcere, dându-le prilejul să mai comită şi alte fapte. Sesizaţi Poliţia prin Apelul Unic de Urgenţă 112 pentru a spori şansele de identificare, prindere şi pedepsire a infractorilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
15

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
19

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...