Ei sunt oamenii care NU trebuie să mai dețină vreodată carnetul de șofer!

Un accident banal, fără victime omenești, a scos la iveală fapte care altfel ar fi rămas nepedepsite: botoșăneanul vinovat de producerea accidentului avea permisul de conducere suspendat. Mai mult, la testarea alcoolscopică, a reieșit în cazul său o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ei sunt oamenii care NU trebuie să mai dețină vreodată carnetul de șofer!
Un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoşani, se deplasa cu mașina pe strada Cuza Vodă. Ajungând la intersecţie cu strada Marchian, la efectuarea unui viraj la dreapta, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculul care rula pe aceeaşi direcţie de mers, condus regulamentar de un bărbat de 39 de ani, şi a intrat în coliziune cu acesta.
 
În urma impactului a rezultat avarierea ambelor autoturisme, fără victime omeneşti. "Echipajul de poliţie ajuns la locul intervenţiei a procedat la testarea cu aparatul etilotest a celor doi conducători auto, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 36 de ani şi negativ pentru bărbatul de 39 de ani. Totodată, cu ocazia verificării documentelor s-a constatat că bărbatul de 36 de ani figurează cu permisul de conducere suspendat", a precizat inspector de poliție Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani. Pe numele șoferului vinavat de producerea accidentului rutier a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

Cazul nu a fost nici pe departe unul izolat în weekendul care a trecut. Poliţiştii oraşului Săveni au oprit pentru control, pe strada Gheorghe Asachi, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea alcoolscopică, valoarea rezultată fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior el a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot în weekend, poliţiştii botoșăneni au depistat pe raza comunei Roma un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani din aceeaşi localitate. Întrucât bărbatul se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, acesta a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior el a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, a fost oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere reţinut. Totodată, întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică, valoarea rezultată fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de  conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.

Și la Darabani poliţiştii au avut de-a face cu asemenea șoferi. Oamenii legii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani din comuna Hudeşti, întrucât acesta a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce circula cu o viteză de 71 km/h pe un sector de drum cu limitare de viteză la 50 km/h. Cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică a acestuia, valoarea rezultată fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Pe numele șoferilor vinovați au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără pemis şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
281

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
96

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
289

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...