Dragoș, botoșăneanul mort în Italia la locul de muncă, "cel mai bun fiu și om din lume"!

Acasă, la Botoșani, Dragoș și soția sa își construiseră o casă, la care sperau să se întoarcă peste puțin timp. „Și-au făcut o vilă frumoasă, este aproape gata, dar ce folos, el nu va sta în ea niciodată!”, povestește mama românului, apoi continuă: „Aș vrea să scrieți că era cel mai bun fiu și om din lume! Și că mama nu o să-l uite niciodată. Și că-l iubesc mult!”

Dragoș, botoșăneanul mort în Italia la locul de muncă, "cel mai bun fiu și om din lume"!

Povestea botoșăneanului Dragoș Chiriac este povestea milioanelor de români plecați departe de țară, de pământul natal, pentru un trai mai bun, pentru a agonisi necesarul unei vieți decente. O casă, o mașină, lucruri esențiale care nu ar trebui să lipsească din viața nimănui. Români care nu vor lux, ci doar o viață în limitele decenței, nu a supraviețuirii, și pentru care sunt nevoiți să plece peste mări și țări. Unii se mai întorc, alții mor acolo, departe, jertfiți pe altarul unei vieți construite cu sacrificii și multă muncă, cu speranțe și vise pentru un viitor mai bun.

Dar ieri, la Crotone, în sudul Italiei, visele lui Dragoș au luat sfârșit, îngropate de un zid care s-a prăbușit peste ele…

Dragoș Chiriac, 35 de ani, a murit în Italia pe un șantier, în urma unui accident de muncă. "Era cel mai bun fiu și om din lume", spune mama sa. 

Dragoș Chiriac pe 10 martie, luna trecută, împlinise 35 de ani. Venea din Botoșani iar la Crotone, în Italia, ajunsese cu 12 ani în urmă. Locuia cu familia, soția, cei doi copii, de 14 și 15 ani și cu mama sa, Florica. De 8 ani lucra ca muncitor la societatea "Croton Scavi", angajat cu acte în regulă: "Voia să mai stea anul ăsta să-și ia o mașină nouă și apoi să plece la casa lui. Dar n-a fost să fie  așa… ", spune Florica printre lacrimi. O tragedie și o durere imensă pentru această familie care pierde un fiu, un soț, un tată de neînlocuit, scrie rotalianul.com.

Acasă, la Botoșani, Dragoș și soția sa își construiseră o casă, la care sperau să se întoarcă peste puțin timp, „și-au făcut o vilă frumoasă, este aproape gata, dar ce folos, el nu va sta în ea niciodată!”, povestește mama românului, apoi continuă: „Aș vrea să scrieți că era cel mai bun fiu și om din lume! Și că mama nu o să-l uite niciodată. Și că-l iubesc mult!”

Ministrul Muncii, Giuliano Poletti, își exprimă compasiunea și regretele față de familiile muncitorilor care au murit în incidentul din Crotone: „Un alt caz tragic de deces la locul de muncă, care se adaugă durerii provocate de alte episoade similare, întâmplate recent.”

Muncitorii Dragoș Petru Chiriac, 35 de ani, și Giuseppe Greco, de 51 de ani, au murit ieri dimineață la Crotone, în Italia, după ce un zid de susținere s-a prăbușit peste ei. Sindicatele italiene, ministrul Muncii, își exprimă regretul pentru cele întâmplate și organizează acțiuni de mobilizare și susținere a lucrătorilor împotriva accidentelor la locul de muncă. O grevă de două ore în sectorul privat astăzi, 6 aprilie, a fost declarată de USB, Uniunea sindicatelor de bază. Între timp, ministrul Muncii anunță convocarea unei întâlniri pe 10 aprilie pentru „o examinare în ceea ce privește siguranța la locul de muncă.”

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
277

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5319

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
209

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...