Dorohoian accidentat grav pe o trecere de pietoni

Dorohoian accidentat grav pe o trecere de pietoni

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Dorohoi, a ajuns la spital rănit grav, miercuri, după ce a fost acroșat cu mașina, pe Bulevardul Victoriei din localitatea de domiciliu.

Potrivit unor surse din anchetă, acesta se angajase să traverseze strada regulamentar, pe o trecere de pietoni, însă, din cauza mașinilor parcate aproape de marcajul rutier, un conducător auto în vârstă de 20 de ani a observat târziu intenția acestuia și nu a avut timp suficient să frâneze, pentru a evita impactul. Pietonul a fost proiectat pe asfalt, suferind numeroase contuzii, precum și un traumatism la nivelul coloanei cervicale.

Șoferul a solicitat ajutor, prin apel la 112, efectuat în jurul orei 13:00, la fața locului fiind direcționate un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, din substația dorohoiană, și unul de poliție rutieră.

Nici conducătorul auto, nici pietonul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatele pe etilotest fiind 0 în ambele cazuri.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal din Dorohoi, în vreme ce polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infacțiunii de vătămare corporală din culpă, pe numele tânărului șofer.