Trei romani au fost raniti in atentatul de la Barcelona, anunta MAE
UPDATE!

Un nou atac terorist a avut loc in Spania vineri dimineata (in jurul orei locale 1), intr-o zona turistica din orasul Cambrils, aflat la 90 de kilometri de Barcelona.

Trei romani au fost raniti in atentatul de la Barcelona, anunta MAE

UPDATE: Trei romani au fost pana acum identificati printre cei raniti in atentatul de joi de la Barcelona. "Autoritatile spaniole au informat in aceasta dimineata Consulatul General al Romaniei la Barcelona ca printre persoanele ranite in urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificata o a treia victima de cetatenie romana. Potrivit acelorasi surse oficiale, si acest cetatean roman este spitalizat, stare sa nefiind grava", a anuntat MAE printr-un comunicat. Despre aceasta a treia victima nu exista pana acum detalii oficiale, insa surse consulare au declarat pentru Mediafax ca ar fi vorba de o femeie.

Ceilalti doi raniti sunt barbati de 33 si 42 de ani si starea lor este stabila. Cel de 33 de ani se afla in vacanta la Barcelona si a suferit mai multe fracturi.

Știrea inițială:

Ministerul roman de Externe a anuntat vineri dimineata ca un al doilea roman a fost identificat printre persoanele ranite in atentatul de joi din Barcelona.

"Printre persoanele ranite in urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificata o a doua victima de cetatenie romana. Aceasta a fost transportata si internata la un spital din regiune pentru ingrijiri medicale de specialitate, starea sa actuala fiind stabila", se arata intr-un comunicat.

Despre celalalt roman ranit in atacul de pe celebra strada Las Ramblas MAE anuntase joi seara ca este un barbat in varsta de 35 de ani, care se afla in vacanta in Barcelona si care a suferit mai multe fracturi.

Reprezentantii Consulatului General al Romaniei la Barcelona urmeaza sa se deplaseze la spitalul in care cetatenii romani raniti sunt internati.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarele de telefon:

Consulatului General al Romaniei la Barcelona +34 934 181 535; +34 934 344 223
Numarul de urgenta al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853
Numarul de urgenta al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.



Un nou atac terorist a avut loc in Spania vineri dimineata (in jurul orei locale 1), intr-o zona turistica din orasul Cambrils, aflat la 90 de kilometri de Barcelona.

Sase persoane au fost ranite dupa ce o masina a intrat in multime. Politistii au intervenit rapid si au ucis toti cei cinci ocupanti ai masinii. Si un politist a fost ranit in timpul interventiei, conform unui anunt facut de politia catalana.

Totodata, autoritatile au anuntat ca suspectii aveau asupra lor centuri explozive.

Atacul de la Cambrils vine la doar cateva ore dupa cel in Barcelona unde 13 oameni au fost ucisi si in jur de 100 raniti dupa ce o duba a intrat in multime pe celebra strada Las Ramblas. Mai multi suspecti au fost arestati insa soferul furgonetei care a provocat atacul nu a fost inca prins. Printre ranitii de la Barcelona se afla si 2 romani. Statul Islamic a revendicat ambele atentate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...