Detalii teribile în ancheta privind bebeluşul ucis. Măsură preventivă pentru mama acestuia FOTO- VIDEO
UPDATE!

Bebeluşul găsit fără viaţă într-un canal colector în apropiere de Poligonul ACR nu a avut nicio şansă de supravieţuire, în condiţiile în care posibilităţile mamei sale de a-l preda în grija Protecţiei Copilului au fost ignorate.

Detalii teribile în ancheta privind bebeluşul ucis. Măsură preventivă pentru mama acestuia FOTO- VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Ar fi putut să-l lase în grija unui asistent maternal iar cazul să rămână discret, evitând astfel expunerea în faţa oprobiului public. Ar fi putut face un efort să-l crească, carne din carnea sa şi sânge din sângele ei, dar nici aceasta nu a reprezentat alternativa pentru tânăra de 21 de ani, din Ungureni.

A ales cea mai păcătoasă variantă, aceea de a-şi ucide propriul copil şi de a-i abandona trupul fără viaţă într-un canal colector infect, de unde a fost recuperat de pompierii veniţi să-i asiste pe anchetatori.

După o graviditate ascunsă, B.G. a născut pe 13 septembrie în Maternitatea botoşăneană un băieţel de 3.250 de grame, fiind externată patru zile mai târziu. Patru zile în care ar fi avut timp să ceară ajutor, dar nu a făcut-o. A plecat din Maternitate cu bebeluşul cu un taxi, a cerut să fie dusă la adresa în care locuia în gazdă, unde a lăsat un bagaj, în tot acest timp copilaşul fiind lăsat în maşina taximetristului. Ulterior a cerut să fie lăsată undeva în zona Cimitirului Pacea. Le-a spus anchetatorilor că, după ce a coborât din maşină, s-a mai plimbat prin zonă, cu bebeluşul în braţe, însă decizia de a-i determina sfârşitul era deja luată.

Suspecta a decis să suprime viaţa copilului, fapt pentru care l-a introdus într-o sacoşă din plastic, apoi în una din material textil, pe care a aruncat-o într-un canal colector din zona poligonului ACR Botoşani, spun anchetatorii.

"Urmează să se ceară o expertiză medico- legală psihiatrică, însă până în acest moment nu sunt suspiciuni în privinţa discernământului suspectei", spune procurorul Valeriu Chihaia, purtătorul de cuvânt şi şeful Secţiei Urmărire Penală din Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

UPDATE: Procurorul de caz a dispus ca tânăra, mama bebeluşului ucis, să nu mai fie propusă pentru arestare preventivă, ci să fie internată în Secţia de Psihiatrie pentru efectuarea expertizei psihiatrice.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botosani pentru Viitor

astăzi, 17:50
31

Asociatia Grup de Actiune Locala Botosani pentru Viitor, cu sediul in Botosani, str. Postei nr.9, Incubatorul de Afaceri, cam 214, CIF38475155, implementeaza Proiectul cu titlul -  Botosani Pentr...

Trei persoane căzute în beci, salvate de oamenii din sat!

astăzi, 16:13
751

La un pas de tragedie! Găsiți inconștienți într-un beci în care fierbea vinul, după ce au fost intoxicați cu monoxid de carbon, informează ISU Botoșani. S-a &ici...

Valeriu Iftime: "Campionatul e strâns. Nu am nicio frică de următorul meci"

astăzi, 15:01
249

Patronul clubului FC Botoșani susține că nu este nicio problemă la nivelul vestiarului, că relația dintre antrenor și jucători este foarte bună și că nu ia nicio măsură chiar dacă va con...