Detalii teribile în ancheta privind bebeluşul ucis. Măsură preventivă pentru mama acestuia FOTO- VIDEO
UPDATE!

Bebeluşul găsit fără viaţă într-un canal colector în apropiere de Poligonul ACR nu a avut nicio şansă de supravieţuire, în condiţiile în care posibilităţile mamei sale de a-l preda în grija Protecţiei Copilului au fost ignorate.

Detalii teribile în ancheta privind bebeluşul ucis. Măsură preventivă pentru mama acestuia FOTO- VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Ar fi putut să-l lase în grija unui asistent maternal iar cazul să rămână discret, evitând astfel expunerea în faţa oprobiului public. Ar fi putut face un efort să-l crească, carne din carnea sa şi sânge din sângele ei, dar nici aceasta nu a reprezentat alternativa pentru tânăra de 21 de ani, din Ungureni.

A ales cea mai păcătoasă variantă, aceea de a-şi ucide propriul copil şi de a-i abandona trupul fără viaţă într-un canal colector infect, de unde a fost recuperat de pompierii veniţi să-i asiste pe anchetatori.

După o graviditate ascunsă, B.G. a născut pe 13 septembrie în Maternitatea botoşăneană un băieţel de 3.250 de grame, fiind externată patru zile mai târziu. Patru zile în care ar fi avut timp să ceară ajutor, dar nu a făcut-o. A plecat din Maternitate cu bebeluşul cu un taxi, a cerut să fie dusă la adresa în care locuia în gazdă, unde a lăsat un bagaj, în tot acest timp copilaşul fiind lăsat în maşina taximetristului. Ulterior a cerut să fie lăsată undeva în zona Cimitirului Pacea. Le-a spus anchetatorilor că, după ce a coborât din maşină, s-a mai plimbat prin zonă, cu bebeluşul în braţe, însă decizia de a-i determina sfârşitul era deja luată.

Suspecta a decis să suprime viaţa copilului, fapt pentru care l-a introdus într-o sacoşă din plastic, apoi în una din material textil, pe care a aruncat-o într-un canal colector din zona poligonului ACR Botoşani, spun anchetatorii.

"Urmează să se ceară o expertiză medico- legală psihiatrică, însă până în acest moment nu sunt suspiciuni în privinţa discernământului suspectei", spune procurorul Valeriu Chihaia, purtătorul de cuvânt şi şeful Secţiei Urmărire Penală din Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

UPDATE: Procurorul de caz a dispus ca tânăra, mama bebeluşului ucis, să nu mai fie propusă pentru arestare preventivă, ci să fie internată în Secţia de Psihiatrie pentru efectuarea expertizei psihiatrice.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani, sub Cod portocaliu de GER!

astăzi, 23:09
2772

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare cod portocaliu de ger, care vizează Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi care intr...

Şi atunci a luat decizia de a numi "acasă" un metru în jurul corpului lui..

astăzi, 21:47
131

Când era tânăr, într-o vreme, era atât de sărac încât n-avea decât cărţile din raniţă şi hainele de pe el. Nu-l deranjau aceste lucruri, ori mai bine z...

Nikos Kazantzakis - FRATRICIZII

astăzi, 21:36
152

Romanul lui Kazantzakis îmi pare o imagine în oglindă a Evangheliei, deformată de apele tulburi ale realităţii apropiate, concrete, umane şi de imposibilitatea Omului de a conştienti...