Detalii teribile în ancheta privind bebeluşul ucis. Măsură preventivă pentru mama acestuia FOTO- VIDEO
UPDATE!

Bebeluşul găsit fără viaţă într-un canal colector în apropiere de Poligonul ACR nu a avut nicio şansă de supravieţuire, în condiţiile în care posibilităţile mamei sale de a-l preda în grija Protecţiei Copilului au fost ignorate.

Detalii teribile în ancheta privind bebeluşul ucis. Măsură preventivă pentru mama acestuia FOTO- VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Ar fi putut să-l lase în grija unui asistent maternal iar cazul să rămână discret, evitând astfel expunerea în faţa oprobiului public. Ar fi putut face un efort să-l crească, carne din carnea sa şi sânge din sângele ei, dar nici aceasta nu a reprezentat alternativa pentru tânăra de 21 de ani, din Ungureni.

A ales cea mai păcătoasă variantă, aceea de a-şi ucide propriul copil şi de a-i abandona trupul fără viaţă într-un canal colector infect, de unde a fost recuperat de pompierii veniţi să-i asiste pe anchetatori.

După o graviditate ascunsă, B.G. a născut pe 13 septembrie în Maternitatea botoşăneană un băieţel de 3.250 de grame, fiind externată patru zile mai târziu. Patru zile în care ar fi avut timp să ceară ajutor, dar nu a făcut-o. A plecat din Maternitate cu bebeluşul cu un taxi, a cerut să fie dusă la adresa în care locuia în gazdă, unde a lăsat un bagaj, în tot acest timp copilaşul fiind lăsat în maşina taximetristului. Ulterior a cerut să fie lăsată undeva în zona Cimitirului Pacea. Le-a spus anchetatorilor că, după ce a coborât din maşină, s-a mai plimbat prin zonă, cu bebeluşul în braţe, însă decizia de a-i determina sfârşitul era deja luată.

Suspecta a decis să suprime viaţa copilului, fapt pentru care l-a introdus într-o sacoşă din plastic, apoi în una din material textil, pe care a aruncat-o într-un canal colector din zona poligonului ACR Botoşani, spun anchetatorii.

"Urmează să se ceară o expertiză medico- legală psihiatrică, însă până în acest moment nu sunt suspiciuni în privinţa discernământului suspectei", spune procurorul Valeriu Chihaia, purtătorul de cuvânt şi şeful Secţiei Urmărire Penală din Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

UPDATE: Procurorul de caz a dispus ca tânăra, mama bebeluşului ucis, să nu mai fie propusă pentru arestare preventivă, ci să fie internată în Secţia de Psihiatrie pentru efectuarea expertizei psihiatrice.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
272

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5289

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
206

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...