Detalii teribile în ancheta privind bebeluşul ucis. Măsură preventivă pentru mama acestuia FOTO- VIDEO
UPDATE!

Bebeluşul găsit fără viaţă într-un canal colector în apropiere de Poligonul ACR nu a avut nicio şansă de supravieţuire, în condiţiile în care posibilităţile mamei sale de a-l preda în grija Protecţiei Copilului au fost ignorate.

Detalii teribile în ancheta privind bebeluşul ucis. Măsură preventivă pentru mama acestuia FOTO- VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Ar fi putut să-l lase în grija unui asistent maternal iar cazul să rămână discret, evitând astfel expunerea în faţa oprobiului public. Ar fi putut face un efort să-l crească, carne din carnea sa şi sânge din sângele ei, dar nici aceasta nu a reprezentat alternativa pentru tânăra de 21 de ani, din Ungureni.

A ales cea mai păcătoasă variantă, aceea de a-şi ucide propriul copil şi de a-i abandona trupul fără viaţă într-un canal colector infect, de unde a fost recuperat de pompierii veniţi să-i asiste pe anchetatori.

După o graviditate ascunsă, B.G. a născut pe 13 septembrie în Maternitatea botoşăneană un băieţel de 3.250 de grame, fiind externată patru zile mai târziu. Patru zile în care ar fi avut timp să ceară ajutor, dar nu a făcut-o. A plecat din Maternitate cu bebeluşul cu un taxi, a cerut să fie dusă la adresa în care locuia în gazdă, unde a lăsat un bagaj, în tot acest timp copilaşul fiind lăsat în maşina taximetristului. Ulterior a cerut să fie lăsată undeva în zona Cimitirului Pacea. Le-a spus anchetatorilor că, după ce a coborât din maşină, s-a mai plimbat prin zonă, cu bebeluşul în braţe, însă decizia de a-i determina sfârşitul era deja luată.

Suspecta a decis să suprime viaţa copilului, fapt pentru care l-a introdus într-o sacoşă din plastic, apoi în una din material textil, pe care a aruncat-o într-un canal colector din zona poligonului ACR Botoşani, spun anchetatorii.

"Urmează să se ceară o expertiză medico- legală psihiatrică, însă până în acest moment nu sunt suspiciuni în privinţa discernământului suspectei", spune procurorul Valeriu Chihaia, purtătorul de cuvânt şi şeful Secţiei Urmărire Penală din Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

UPDATE: Procurorul de caz a dispus ca tânăra, mama bebeluşului ucis, să nu mai fie propusă pentru arestare preventivă, ci să fie internată în Secţia de Psihiatrie pentru efectuarea expertizei psihiatrice.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie lovită în plin de o mașină în timp ce traversa strada!

Miercuri, 18 Octombrie 2017
4441

Accidentul a avut loc, miercuri seara, la Ungureni, în apropiere de intersecția cu DJ 296. O femeie în vârstă de 49 de ani, care tocmai coborâse dintr-o mașină care o luase...

Cum poţi deveni poliţist de frontieră: 280 de locuri scoase la concurs în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu Oradea

Miercuri, 18 Octombrie 2017
1899

Poliţia de Frontieră Română informează tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, că se pot înscrie la ...

Sistem de monitorizare a prețurilor la carburanți

Miercuri, 18 Octombrie 2017
196

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un Memorandum privind crearea unui sistem de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi.Platforma de monitorizare a preţurilor pentru carburan...