Desfășurare impresionantă de forțe la liceul din Trușești: Exercițiu de simulare a unui cutremur - FOTO

Desfășurare impresionantă de forțe la liceul din Trușești: Exercițiu de simulare a unui cutremur - FOTO

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfăşurat miercuri, între orele 11.00 – 15.00, la Liceul "Demostene Botez" din comuna Trușești, un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție la cutremure puternice.

Potrivit scenariului, în urma unui cutremur de pământ de mare magnitudine, s-au produs mai multe situații de urgență pe raza comunei Trușești, cum ar fi: prăbușirea unor elemente de construcție, incendii, avarii la instalațiile de alimentare cu apă și energie electrică, accidente rutiere. Perimetrul liceului din localitate a fost cea mai afectată zonă.

Au mai fost simulate acțiuni de căutare-salvare a unor persoane surprinse sub dărâmături, stingerea unui incendiu izbucnit în internatul liceului, descarcerarea unor persoane rămase captive în două autoturisme implicate într-un accident rutier, stingerea unui incendiu de pădure, precum și asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată.

Persoanele care s-au refugiat pe acoperișul unei clădiri au fost salvate cu ajutorul unui elicopter, care aparține Unității Speciale de Aviație Cluj. Aceeași aeronavă a participat la misiunea de stingere a incendiului de pădure, cu ajutorul dispozitivului Bambi – Bucket.

Deciziile au fost luate în urma analizării situațiilor de urgență produse, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Botoșani, la care au participat subprefectul județul, Daniela Lozneanu, președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleti, inspectorul sef al ISU Botoșani, colonel dr.ing. Mihail Cristian Amarandei, primarul comunei Trusesti, Petru Grisa Ailenei si directorul liceului, Daniela Fecioru - Cantemir. La ședința au participat si sefii instituțiilor cu atribuții în gestionarea situatiilor create, respectiv ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Suceava și Iași, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, Unității Speciale de Aviație Cluj, U.M. 01251 Botoșani, U.M. 01189 Botoșani, Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani – Unitatea de Primiri Urgențe, Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, Inspectoratului Județean în Construcții Botoșani, Direcției Silvice Botoșani, Filialei de Cruce Roșie Botoșani, S.C. DELGAZ Grid S.A și ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Trușești.

Exerciţiul a urmarit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc. Totodată, în cadrul simulărilor a fost verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoșani mulțumește tuturor celor care au contribuit direct sau indirect la reușita acestui exercițiu, este mesajul organizatorilor exercitiului de la Trusesti.
























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
35

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
859

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
1169

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...