Depistat la volan fără permis și sub influența băuturilor alcoolice

Botoșăneanul în vârstă de 25 de ani a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Depistat la volan fără permis și sub influența băuturilor alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări cu privire la un cetățean român care a fost depistat conducând o mașină, deşi era într-o stare avansată de ebrietate şi nu deţinea permis de conducere. 

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pe raza localităţii de frontieră Pomârla, județul Botoşani, pentru control, un autoturism marca VW Golf, înmatriculat în România, condus de A. I., cetățean român, în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza județului Botoşani. 

În autoturism, în calitate de pasager, se afla şi I.R., în vârstă de 44 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani, care era proprietarul maşinii. 

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică şi vorbea incoerent, motiv pentru care a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Dorohoi, în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul acesteia fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, colegii noştri au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

În momentul conducerii bărbatului la Spitalul Municipal Dorohoi, acesta a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faţă de persoana aflată la volanul autoturismului şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere faţă de proprietarul maşinii", a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul S.T.P.F. Botoşani, comisar de poliţie Minodora Răcnea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
68

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
12

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...