Cumătrie în mijlocul cartierului. Poliţiştii chemaţi să intervină, sfidaţi de petrecăreţi!

Mai mulţi cetăţeni din municipiul Botoşani, care au încins o petrecere de botez în curtea unei case, situată într-un cartier de blocuri, nu s-au arătat câtuşi de puţin intimidaţi de prezenţa poliţiştilor chemaţi de vecinii exasperaţi de muzica dată la volum mare.

Cumătrie în mijlocul cartierului. Poliţiştii chemaţi să intervină, sfidaţi de petrecăreţi!

Incidentul a avut loc acum câteva zile, pe strada Armeană. Protagoniştii au fost mai mulţi indivizi de etnie romă. Un echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului, după ce au fost primite la multe apeluri la 112, ulterior la faţa locului fiind trimise şi forţe suplimentare.

Oamenii legii le-au spus petrecăreţilor să dea volumul mai încet, pentru că tulbură linişte publică. Pe moment, cei care petreceau s-au conformat, dar totul a fost doar de faţadă pentru că în scurt timp au  dat din nou muzica la maxim.

Astfel de comportamente vor fi mai asupra pedepseite odată cu intrarea în vigoare a reglementărilor legislative aflate în prezent în dezbatere publică, privind sporirea autorităţii poliţiştilor.

“Răsuna acel cartier de muzica din curte, răsuna chiar foarte tare. Cetăţenii au început să sune la 112, foarte multe apeluri, pentru că deranjau, au început petrecerea de la ora 11.00 şi au termina undeva la ora 23.00. Am ajuns acolo,  am luat legătura cu domnii care erau euforici, au încetat pe moment datorită prezenţei noastre dar după ce am plecat au început la microfon să adreseze mulţumiri vecinilor pentru că au sunat la 112 şi au chemat poliţia, spunând totodată că au dreptul să facă de vor în curtea lor şi vor plăti şi amenda. Uletrior, au fost sancţionaţi contravenţional domnii respectivi, dar efectul imediat al prezenţei noastre acolo nu s-a putut realiza. Prin noul proiect de lege, transformând acea faptă în urma avertismentului care se dă de către poliţist în infracţiune şi propunerile legislative ne dau posibilitatea să intervenim în curte şi să identificăm persoana care face sacandal, extrăgându-i de acolo, avem pârghiile necesare să ajungem până la final cu toate măsurile”, a declarat cms. şef Tapalagă Paul, şeful Serviciului Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Şeful IPJ Botoşani, cms. şef Viorel Şerbănoiu, a precizat că faptele prevăzute de Legea 61 vor fi în continuare sancţionate contraveniţonal şi aplicarea amenzii va fi în continuare instrumentul principal de restabilire a ordinii şi liniştii publice.

“Totuşi, credem că repetarea şi refuzul de a înceta săvârşirea faptelor după ce agentul constatator avertizează asupra consecinţelor trebuie să conducă la măsuri mai drastice de natură penală”, a precizat şeful IPJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mihai Ursachi revine la Ipoteşti

Joi, 20 Septembrie 2018
70

Debutând în anul 1970, Mihai Ursachi își deschide volumul Inel cu enigma cu un poem emblematic Ad lectorem:Întâia oară vei vedeaŞi vei pleca şi vei uita;C...

Majorări salariale! Ce categorie de angajați este vizată

Joi, 20 Septembrie 2018
497

Peste 28.000 de poliţişti vor beneficia de o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de la 5% la 10%, începând cu 1 februarie.„Dintre cei peste 28.000...

Harper Lee - Să ucizi ucizi o pasăre cântătoare

Joi, 20 Septembrie 2018
243

Profund marcată, în copilărie, de vizionarea filmului „...Să ucizi o pasăre cântătoare”, am citit cartea cu bagajul de experienţe al adultului de acum, dar cu sufletul co...