Cumătrie în mijlocul cartierului. Poliţiştii chemaţi să intervină, sfidaţi de petrecăreţi!

Mai mulţi cetăţeni din municipiul Botoşani, care au încins o petrecere de botez în curtea unei case, situată într-un cartier de blocuri, nu s-au arătat câtuşi de puţin intimidaţi de prezenţa poliţiştilor chemaţi de vecinii exasperaţi de muzica dată la volum mare.

Cumătrie în mijlocul cartierului. Poliţiştii chemaţi să intervină, sfidaţi de petrecăreţi!

Incidentul a avut loc acum câteva zile, pe strada Armeană. Protagoniştii au fost mai mulţi indivizi de etnie romă. Un echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului, după ce au fost primite la multe apeluri la 112, ulterior la faţa locului fiind trimise şi forţe suplimentare.

Oamenii legii le-au spus petrecăreţilor să dea volumul mai încet, pentru că tulbură linişte publică. Pe moment, cei care petreceau s-au conformat, dar totul a fost doar de faţadă pentru că în scurt timp au  dat din nou muzica la maxim.

Astfel de comportamente vor fi mai asupra pedepseite odată cu intrarea în vigoare a reglementărilor legislative aflate în prezent în dezbatere publică, privind sporirea autorităţii poliţiştilor.

“Răsuna acel cartier de muzica din curte, răsuna chiar foarte tare. Cetăţenii au început să sune la 112, foarte multe apeluri, pentru că deranjau, au început petrecerea de la ora 11.00 şi au termina undeva la ora 23.00. Am ajuns acolo,  am luat legătura cu domnii care erau euforici, au încetat pe moment datorită prezenţei noastre dar după ce am plecat au început la microfon să adreseze mulţumiri vecinilor pentru că au sunat la 112 şi au chemat poliţia, spunând totodată că au dreptul să facă de vor în curtea lor şi vor plăti şi amenda. Uletrior, au fost sancţionaţi contravenţional domnii respectivi, dar efectul imediat al prezenţei noastre acolo nu s-a putut realiza. Prin noul proiect de lege, transformând acea faptă în urma avertismentului care se dă de către poliţist în infracţiune şi propunerile legislative ne dau posibilitatea să intervenim în curte şi să identificăm persoana care face sacandal, extrăgându-i de acolo, avem pârghiile necesare să ajungem până la final cu toate măsurile”, a declarat cms. şef Tapalagă Paul, şeful Serviciului Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Şeful IPJ Botoşani, cms. şef Viorel Şerbănoiu, a precizat că faptele prevăzute de Legea 61 vor fi în continuare sancţionate contraveniţonal şi aplicarea amenzii va fi în continuare instrumentul principal de restabilire a ordinii şi liniştii publice.

“Totuşi, credem că repetarea şi refuzul de a înceta săvârşirea faptelor după ce agentul constatator avertizează asupra consecinţelor trebuie să conducă la măsuri mai drastice de natură penală”, a precizat şeful IPJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LPF, în conflict cu televiziunile: Șefii Ligii cer respect pentru suporteri

astăzi, 17:16
114

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal a intrat in conflict cu televiziunile care detin drepturile pentru meciurile din Liga 1 din cauza programarii partidelor la ore imposibile pentru suporteri. Se...

FOTO - Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

astăzi, 16:27
169

Pornind de la ideea că un om informat știe să acționeze în situații de urgență, în urmă cu șapte ani, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţia...

VIDEO - Un botoșănean, câștigătorul Marelui Premiu la Concursul Internațional de Pian din Maroc!

astăzi, 15:06
599

Un botoșănean a câștigat Marele Premiu al celui de-al 13-lea Concurs Internațional de Pian, organizat de Academia Regatului Maroc la finalul unei competiții de nivel înalt. Pianistul Jeffery M...