Cote de atenție depășite pe mai multe râuri din județ! Zeci de hectare de pășune au fost inundate!

Precipitațiile care au căzut în ultimele zile pe raza județului Botoșani au dus la depășirea cotelor de atenție pe mai multe cursuri de apă, la Răuseni râul Jijia ieșind din matcă.

Cote de atenție depășite pe mai multe râuri din județ! Zeci de hectare de pășune au fost inundate!

Au fost depășite cotele de atentie pe râul Jijia, la Dorohoi și Dangeni ( la Dangeni cu 57 cm) pe râul Sitna, la Todireni, precum și pe râul Miletin, la Flamanzi - Nicolae Bălcescu.

Totodată, raul Jijia a ieșit din matca și a inundat 80 de hectare de pășune la Rauseni. 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, gospodăriile cetățenilor nu sunt în pericol de a fi inundate întrucât intre  zona inundata și locuințe este o distanta foarte mare. Mai mult, intre pășune și gospodarii este construit un dig.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un Cod Galben de inundații, pentru județul Botoșani, pe râurile din bazinele hidrografice: Jijia - bazin superior şi mijlociu şi afluenţi bazin inferior (judeţele Botoşani şi Iaşi).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Miletin, Bahlui – bazin superior şi Sitna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior. Codul expiră la ora 16.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LiveScore FC Botoşani- Gaz Metan Mediaş 0-0

astăzi, 13:57

Fără şanse la play-off după ultimile rezultate, botoşănenii trag speranţe la locul 7. În prezent ei se situează pe locul 8 cu 36 de puncte.De cealaltă parte, oaspeţii ocupă penult...

Județul Botoșani, sub Cod portocaliu de GER!

astăzi, 13:48
107

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare cod portocaliu de ger, care vizează Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi care intr...

Gluma zilei vine de la SRI: Ce mesaj a transmis Serviciul de Dragobete

astăzi, 12:30
231

Serviciul Roman de Informatii a transmis un mesaj pe care multi l-au interpretat a fi amuzant, de Dragobete, care se sarbatoreste sambata."Singur de Dragobete?" este mesajul postat pe pa...