Cote de atenție depășite pe mai multe râuri din județ! Zeci de hectare de pășune au fost inundate!

Precipitațiile care au căzut în ultimele zile pe raza județului Botoșani au dus la depășirea cotelor de atenție pe mai multe cursuri de apă, la Răuseni râul Jijia ieșind din matcă.

Cote de atenție depășite pe mai multe râuri din județ! Zeci de hectare de pășune au fost inundate!

Au fost depășite cotele de atentie pe râul Jijia, la Dorohoi și Dangeni ( la Dangeni cu 57 cm) pe râul Sitna, la Todireni, precum și pe râul Miletin, la Flamanzi - Nicolae Bălcescu.

Totodată, raul Jijia a ieșit din matca și a inundat 80 de hectare de pășune la Rauseni. 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, gospodăriile cetățenilor nu sunt în pericol de a fi inundate întrucât intre  zona inundata și locuințe este o distanta foarte mare. Mai mult, intre pășune și gospodarii este construit un dig.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un Cod Galben de inundații, pentru județul Botoșani, pe râurile din bazinele hidrografice: Jijia - bazin superior şi mijlociu şi afluenţi bazin inferior (judeţele Botoşani şi Iaşi).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Miletin, Bahlui – bazin superior şi Sitna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior. Codul expiră la ora 16.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botosani pentru Viitor

astăzi, 17:50
72

Asociatia Grup de Actiune Locala Botosani pentru Viitor, cu sediul in Botosani, str. Postei nr.9, Incubatorul de Afaceri, cam 214, CIF38475155, implementeaza Proiectul cu titlul -  Botosani Pentr...

Trei persoane căzute în beci, salvate de oamenii din sat!

astăzi, 16:13
1053

La un pas de tragedie! Găsiți inconștienți într-un beci în care fierbea vinul, după ce au fost intoxicați cu monoxid de carbon, informează ISU Botoșani. S-a &ici...

Valeriu Iftime: "Campionatul e strâns. Nu am nicio frică de următorul meci"

astăzi, 15:01
314

Patronul clubului FC Botoșani susține că nu este nicio problemă la nivelul vestiarului, că relația dintre antrenor și jucători este foarte bună și că nu ia nicio măsură chiar dacă va con...