Cote de atenție depășite pe mai multe râuri din județ! Zeci de hectare de pășune au fost inundate!

Precipitațiile care au căzut în ultimele zile pe raza județului Botoșani au dus la depășirea cotelor de atenție pe mai multe cursuri de apă, la Răuseni râul Jijia ieșind din matcă.

Cote de atenție depășite pe mai multe râuri din județ! Zeci de hectare de pășune au fost inundate!

Au fost depășite cotele de atentie pe râul Jijia, la Dorohoi și Dangeni ( la Dangeni cu 57 cm) pe râul Sitna, la Todireni, precum și pe râul Miletin, la Flamanzi - Nicolae Bălcescu.

Totodată, raul Jijia a ieșit din matca și a inundat 80 de hectare de pășune la Rauseni. 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, gospodăriile cetățenilor nu sunt în pericol de a fi inundate întrucât intre  zona inundata și locuințe este o distanta foarte mare. Mai mult, intre pășune și gospodarii este construit un dig.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un Cod Galben de inundații, pentru județul Botoșani, pe râurile din bazinele hidrografice: Jijia - bazin superior şi mijlociu şi afluenţi bazin inferior (judeţele Botoşani şi Iaşi).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Miletin, Bahlui – bazin superior şi Sitna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior. Codul expiră la ora 16.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Judeţul Botoşani, pe primul loc pe ţară la o cultură specială

astăzi, 17:36
13

Premisele sunt optimiste şi pentru anul viitor, în condiţiile în care estimările vizează o suprafaţă cultivată cu cânepă de peste 1000 de hectare. În acelaşi timp la D...

Costel Enache, înaintea meciului cu Astra: Avem de luat o revanșă faţă de meciul din tur, o revanşă faţă de oamenii care cred în noi!

astăzi, 15:05
131

Tehnicianul a mai adăugat că ar fi nedrept ca FC Botoşani să nu îşi menţină locul în clasament, după ce s-a depus atâta efort pentru această poziţie. Înaintea partide...

Seminarul Teologic Botoşani marchează cu sobrietate funebră decesului regelui Mihai I - FOTO

astăzi, 14:35
197

În dimineaţa zilei de vineri, 15 decembrie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" din Botoşani, ca în fiecare vineri dealtfel, s-a săvârşit Sfâ...