Cote de atenție depășite pe mai multe râuri din județ! Zeci de hectare de pășune au fost inundate!

Precipitațiile care au căzut în ultimele zile pe raza județului Botoșani au dus la depășirea cotelor de atenție pe mai multe cursuri de apă, la Răuseni râul Jijia ieșind din matcă.

Cote de atenție depășite pe mai multe râuri din județ! Zeci de hectare de pășune au fost inundate!

Au fost depășite cotele de atentie pe râul Jijia, la Dorohoi și Dangeni ( la Dangeni cu 57 cm) pe râul Sitna, la Todireni, precum și pe râul Miletin, la Flamanzi - Nicolae Bălcescu.

Totodată, raul Jijia a ieșit din matca și a inundat 80 de hectare de pășune la Rauseni. 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, gospodăriile cetățenilor nu sunt în pericol de a fi inundate întrucât intre  zona inundata și locuințe este o distanta foarte mare. Mai mult, intre pășune și gospodarii este construit un dig.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un Cod Galben de inundații, pentru județul Botoșani, pe râurile din bazinele hidrografice: Jijia - bazin superior şi mijlociu şi afluenţi bazin inferior (judeţele Botoşani şi Iaşi).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Miletin, Bahlui – bazin superior şi Sitna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior. Codul expiră la ora 16.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
20

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
174

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
194

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...