Cote de atenție depășite pe mai multe râuri din județ! Zeci de hectare de pășune au fost inundate!

Precipitațiile care au căzut în ultimele zile pe raza județului Botoșani au dus la depășirea cotelor de atenție pe mai multe cursuri de apă, la Răuseni râul Jijia ieșind din matcă.

Cote de atenție depășite pe mai multe râuri din județ! Zeci de hectare de pășune au fost inundate!

Au fost depășite cotele de atentie pe râul Jijia, la Dorohoi și Dangeni ( la Dangeni cu 57 cm) pe râul Sitna, la Todireni, precum și pe râul Miletin, la Flamanzi - Nicolae Bălcescu.

Totodată, raul Jijia a ieșit din matca și a inundat 80 de hectare de pășune la Rauseni. 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, gospodăriile cetățenilor nu sunt în pericol de a fi inundate întrucât intre  zona inundata și locuințe este o distanta foarte mare. Mai mult, intre pășune și gospodarii este construit un dig.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un Cod Galben de inundații, pentru județul Botoșani, pe râurile din bazinele hidrografice: Jijia - bazin superior şi mijlociu şi afluenţi bazin inferior (judeţele Botoşani şi Iaşi).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Miletin, Bahlui – bazin superior şi Sitna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior. Codul expiră la ora 16.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

COD GALBEN pentru Botoșani: Ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină!

Joi, 21 Iunie 2018
2845

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă pe 22 iunie, între orele 6.00 și 23.00. Pe arii extinse va fi instabilitate atm...

Care este cel mai mare sat din România? E mai mare chiar decât Bucureștiul!

Joi, 21 Iunie 2018
1671

Ei bine, este vorba despre Jina, comuna formată dintr-un singur sat din Mărginimea Sibiului, care se întinde pe 315 km pătrați.Suprafața Bucureștiului este de 228 de km pătrați. A Ji...

VIDEO - In Piata Victoriei, protestatarii cer demisia lui Dragnea dupa condamnare!

Joi, 21 Iunie 2018
411

In Piata Victoriei s-au strans deja, joi seara, aproape 1.000 de persoane care ii cer lui Liviu Dragnea sa demisioneze din functiile publice dupa ce a fost condamnat, in prima instanta, la 3 ani si ju...