Copil din Botoşani cu plămânul rupt, după ce a fost lovit de cal!

Un copil în vârstă de doar trei ani se află internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ în stare foarte gravă după ce zilele trecute a fost lovit de un cal cu copita. 

Copil din Botoşani cu plămânul rupt, după ce a fost lovit de cal!

Micuţul, originar dintr-o localitate din judeţul Botoşani, se juca prin curte în apropierea căruţei cu care tatăl său cărase fân atunci când calul l-a lovit cu piciorul în zona pieptului, fiind izbit de pământ.

Speriaţi de cele întâmplate, părinţii au solicitat de urgenţă intervenţia unui echipaj medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care l-a transportat la o unitate medicală din zonă. Acolo s-a descoperit că acesta a suferit traumatisme la nivelul capului, toracelui şi abdomenului, dar şi numeroase contuzii. În urma efectuării unui computer tomograf s-a descoperit că băieţelul a suferit şi leziuni la nivelul plămânilor, fiind adus de urgenţă la unitatea medicală ieşeană, pentru tratament de specialitate.

Cazul este unul grav, fiind vorba despre un copil cu politraumă, prezintă traumatism cranian, contuzie hemoragică pulmonară stângă, hemopneumotorax stâng (n. red. prezenţă concomitentă de aer şi sânge în cavitatea pleurală, consecutiv unui traumatism toracic în care s-a produs ruptura plămânului), dar şi fractură bilaterială de tibie. Necesită supraveghere medicală şi tratament în Anestezie şi Terapie Intensivă, dată fiind gravitatea situaţiei“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“.

Medicii pediatri susţin că în această perioadă au început să fie tot mai multe cazuri de astfel de accidente în gospodărie ale căror victime sunt copii de vârstă mică, aceştia recomandând părinţilor să supravegheze micuţii cât mai atent, în special în preajma animalelor din curte, pentru a evita astfel de incidente nefericite.

Sursa: Ziarul de Iaşi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
32

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
131

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
762

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...