Contrabandiști prinși în acțiune, pe malul Prutului! Patru persoane reținute! FOTO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut, în cooperare cu omologii din Republica Moldova, din cadrul Direcției Nord, au confiscat, în urma unei acţiuni comune de combatere a contrabandei cu ţigări, 3.000 pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România. În cadrul acțiunii, au fost reţinute patru persoane, doi cetățeni români, tată și fiu, pe malul românesc al râului Prut și doi cetățeni din R. Moldova, pe partea moldovenească, toți implicați în activitatea de contrabandă.

Contrabandiști prinși în acțiune, pe malul Prutului! Patru persoane reținute! FOTO

În data de 2 martie a.c., în urma activităților informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut, județul Botoșani, în cooperare cu omologii lor din Republica Moldova, din cadrul Direcției Regionale Nord, au organizat o acțiune comună pe teritoriul celor două state, pentru combaterea contrabandei cu ţigări.

 Astfel, în jurul orei 19.50, polițiștii de frontieră români au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniș, o persoană într-un atelaj hipo, cu care transporta două colete voluminoase. 

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanșat o acțiune specifică în urma căreia au reținut persoana în cauză. Concomitent, un alt echipaj din cadrul aceluiași sector a reținut, în imediata apropiere, un tânăr, implicat în activitatea de contrabandă și care la vederea polițiștilor de frontieră a încercat să fugă.

Cei doi bărbați au fost duși la sediul sectorului pentru continuare cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţenii români Ionel G. și Cezar G., tată și fiu, în vârstă de  53, respectiv 32 de ani.

Totodată, autoritățile de frontieră din Republica Moldova au informat despre faptul că au reținut, pe malul moldovenesc al râului Prut, doi tineri, în vârstă de 20 respectiv 23 de ani, implicați în activitatea de contrabandă cu țigări. De asemenea polițiștii de frontieră moldoveni au mai precizat faptul că aceștia erau cunoscuți ca făcând parte dintr-o rețea care avea preocupări în sfera contrabandei cu țigări.

În urma inventarierii celor două colete din atelajul hipo, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 3.000 pachete de țigări, marca Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 33.913 lei.

"Cercetările continuă, împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi a depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun", se arată într-un comunicat al I.I.P.F. Iași.




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
33

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
45

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
427

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...