Contrabandă cu "autoservire": Autoturism burdușit cu țigări, depistat de jandarmi!

Mașina plină cu țigări era parcată în fața firmei, însă proprietarul nu a fost de găsit. Cu toate acestea, jandarmii cu observat cum o tânără a umplut o sacoșă de țigări, după care s-a îndreptat către un chioșc din apropiere.

Contrabandă cu "autoservire": Autoturism burdușit cu țigări, depistat de jandarmi!

Un tânăr de 35 de ani din municipiul Botoșani, administrator al unei intreprinderi individuale de pe strada Grivița, a rămas în după-amiaza zilei de marți, 14 martie, fără o cantitate destul de mare de țigări care se afla în autoturismul proprietate personală, parcat în apropierea modului stradal în care își desfășoară activitatea de comerț.

În plus, jandarmii care au ridicat în vederea confiscării țigările de proveniență extracomunitară, găsite pe bancheta din spate și în portbagajul mașinii, i-au întocmit actele de sesizare ale organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
      
În jurul orei 15.00, un echipaj de jandarmi care acționa în zonă a observat o tânără care a luat o sacoșă din autoturism, după care s-a deplasat spre chioșc. Întrebată ce transportă în sacoșă, tânăra le-a arătat conținutul acesteia, ieșind la iveală câteva pachete de țigări de diferite sortimente.
     
Cele 16.420 de țigarete găsite la controlul autoturismului vor fi predate de către jandarmi, împreună cu actele de sesizare întocmite, polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în vederea continuării cercetărilor.
     
"Proprietarul autoturismului nu a fost de față la verificările efectuate de lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, nefiind prezent în localitate, după spusele membrilor familiei, care nu cunoașteau momentul înapoierii acestuia. Conform prevederilor Codului Vamal, deținerea unor produse care trebuie plasate sub un regim vamal este asimilată infracțiunii de contrabandă, faptă pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi", informează IJJ Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
6

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
65

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
83

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...