Cod rosu de interventie in Iasi dupa un apel la 112 care anunta prabusirea unui avion

Cod rosu de interventie in Iasi dupa un apel la 112 care anunta prabusirea unui avion

La nivelul judetului Iasi a fost activat, joi seara, planul rosu de interventie in urma unui apel primit la 112 de la un cetatean care a semnalat ca a vazut un avion cu flacari la motoare care s-ar fi putut prabusi in zona localitatilor Prisecani si Osoi.

"Este un apel primit la ora 22:45. Cetateanul spunea ca e in zona Prisecani - Osoi. Acum verificam daca se confirma. Obligatoriu, de la preluarea acestui anunt am intrat sub cod rosu", a mentionat prefectul Marian Serbescu, pentru Agerpres.

Mai multe echipaje ISU, dar si ambulante SMURD au fost trimise in zona localitatilor mentioante, la aproximativ 20 de kilometri de Iasi. Un pompier a vorbit la telefon cu persoana care a sunat la 112, transmitea Digi24. Potrivit acestuia, barbatul din Cozia a vazut "un avion mare care a intrat in picaj".

La o ora de la primirea apelului, inca nu se confirmase ca s-ar fi produs un accident aviatic. Purtatorul de cuvant ISU Iasi, Silvia Bolohan, a declarat pentru News.ro ca se fac cautari pe camp. Angajatii ISU au fost chemati de acasa pentru a pleca in misiune.

Aeroportul Iasi a transmis catre ISU ca nu le-a disparut niciun avion de pe radare si, in cel mai rau caz, avionul semnalat ar fi o cursa din Republica Moldova.

Politia de Frontiera a luat legatura cu omologii din Republica Moldova, pentru ca distanta fata de granita nu este mare. Autoritatile iesene au luat legatura si cu Romatsa, care nu confirma prabusirea unui avion.

Politistii s-au deplasat totusi la domiciliul celui care a sunat la 112, barbatul indicandu-le zona in care ar fi obervat avionul in flacari.

Codul rosu de interventie a incetat, insa, dupa mai multe cautari ale echipajelor ISU"Au ramas in zona totusi forte de ordine, insa o parte din echipaje au fost retrase. Se fac cercetari in continuare, dar e putin probabil sa se fi produs un accident aviatic", a spus prefectul de Iasi, Marian Serbescu.

Autoritatile sustin ca este posibil ca barbatul care a sunat la 112 pentru a anunta un avion in flacari sa fi fost indus in eroare de luminile de semnalizare pe timp de noapte ale unei aeronave ce urma sa aterizeze pe aeroportul din Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...