Cod rosu de interventie in Iasi dupa un apel la 112 care anunta prabusirea unui avion

Cod rosu de interventie in Iasi dupa un apel la 112 care anunta prabusirea unui avion

La nivelul judetului Iasi a fost activat, joi seara, planul rosu de interventie in urma unui apel primit la 112 de la un cetatean care a semnalat ca a vazut un avion cu flacari la motoare care s-ar fi putut prabusi in zona localitatilor Prisecani si Osoi.

"Este un apel primit la ora 22:45. Cetateanul spunea ca e in zona Prisecani - Osoi. Acum verificam daca se confirma. Obligatoriu, de la preluarea acestui anunt am intrat sub cod rosu", a mentionat prefectul Marian Serbescu, pentru Agerpres.

Mai multe echipaje ISU, dar si ambulante SMURD au fost trimise in zona localitatilor mentioante, la aproximativ 20 de kilometri de Iasi. Un pompier a vorbit la telefon cu persoana care a sunat la 112, transmitea Digi24. Potrivit acestuia, barbatul din Cozia a vazut "un avion mare care a intrat in picaj".

La o ora de la primirea apelului, inca nu se confirmase ca s-ar fi produs un accident aviatic. Purtatorul de cuvant ISU Iasi, Silvia Bolohan, a declarat pentru News.ro ca se fac cautari pe camp. Angajatii ISU au fost chemati de acasa pentru a pleca in misiune.

Aeroportul Iasi a transmis catre ISU ca nu le-a disparut niciun avion de pe radare si, in cel mai rau caz, avionul semnalat ar fi o cursa din Republica Moldova.

Politia de Frontiera a luat legatura cu omologii din Republica Moldova, pentru ca distanta fata de granita nu este mare. Autoritatile iesene au luat legatura si cu Romatsa, care nu confirma prabusirea unui avion.

Politistii s-au deplasat totusi la domiciliul celui care a sunat la 112, barbatul indicandu-le zona in care ar fi obervat avionul in flacari.

Codul rosu de interventie a incetat, insa, dupa mai multe cautari ale echipajelor ISU"Au ramas in zona totusi forte de ordine, insa o parte din echipaje au fost retrase. Se fac cercetari in continuare, dar e putin probabil sa se fi produs un accident aviatic", a spus prefectul de Iasi, Marian Serbescu.

Autoritatile sustin ca este posibil ca barbatul care a sunat la 112 pentru a anunta un avion in flacari sa fi fost indus in eroare de luminile de semnalizare pe timp de noapte ale unei aeronave ce urma sa aterizeze pe aeroportul din Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Un fost vicepresedinte Facebook afirma ca reteaua sociala distruge tesutul social: Nu realizezi, dar esti programat!

astăzi, 15:19
137

Un fost director al Facebook afirma ca se simte "extrem de vinovat" pentru contributia sa la dezvoltarea celebrei retele sociale, pe care o acuza ca "distruge tesutul social", scri...

Ministrul Turismului promite ca toti cetatenii vor primi tichete de vacanta pana in aprilie

astăzi, 10:49
377

Toti bugetarii vor primi vouchere de vacanta pana in martie-aprilie, a declarat Ministrul Turismului Mircea Titus Dobre, la Sinaia. Termenul de acordare ar putea fi respectat in conditiile in care exi...

Dacă șofezi fără rovinietă, fapta se va prescrie în patru luni, nu în șase, cum se întâmplă acum

astăzi, 10:25
509

În cazul persoanelor care circulă cu mașinile pe drumurile publice fără a avea rovinietă valabilă, fapta se va prescrie în patru luni de la săvârșire, conform unui proiect de...