Cod rosu de interventie in Iasi dupa un apel la 112 care anunta prabusirea unui avion

Cod rosu de interventie in Iasi dupa un apel la 112 care anunta prabusirea unui avion

La nivelul judetului Iasi a fost activat, joi seara, planul rosu de interventie in urma unui apel primit la 112 de la un cetatean care a semnalat ca a vazut un avion cu flacari la motoare care s-ar fi putut prabusi in zona localitatilor Prisecani si Osoi.

"Este un apel primit la ora 22:45. Cetateanul spunea ca e in zona Prisecani - Osoi. Acum verificam daca se confirma. Obligatoriu, de la preluarea acestui anunt am intrat sub cod rosu", a mentionat prefectul Marian Serbescu, pentru Agerpres.

Mai multe echipaje ISU, dar si ambulante SMURD au fost trimise in zona localitatilor mentioante, la aproximativ 20 de kilometri de Iasi. Un pompier a vorbit la telefon cu persoana care a sunat la 112, transmitea Digi24. Potrivit acestuia, barbatul din Cozia a vazut "un avion mare care a intrat in picaj".

La o ora de la primirea apelului, inca nu se confirmase ca s-ar fi produs un accident aviatic. Purtatorul de cuvant ISU Iasi, Silvia Bolohan, a declarat pentru News.ro ca se fac cautari pe camp. Angajatii ISU au fost chemati de acasa pentru a pleca in misiune.

Aeroportul Iasi a transmis catre ISU ca nu le-a disparut niciun avion de pe radare si, in cel mai rau caz, avionul semnalat ar fi o cursa din Republica Moldova.

Politia de Frontiera a luat legatura cu omologii din Republica Moldova, pentru ca distanta fata de granita nu este mare. Autoritatile iesene au luat legatura si cu Romatsa, care nu confirma prabusirea unui avion.

Politistii s-au deplasat totusi la domiciliul celui care a sunat la 112, barbatul indicandu-le zona in care ar fi obervat avionul in flacari.

Codul rosu de interventie a incetat, insa, dupa mai multe cautari ale echipajelor ISU"Au ramas in zona totusi forte de ordine, insa o parte din echipaje au fost retrase. Se fac cercetari in continuare, dar e putin probabil sa se fi produs un accident aviatic", a spus prefectul de Iasi, Marian Serbescu.

Autoritatile sustin ca este posibil ca barbatul care a sunat la 112 pentru a anunta un avion in flacari sa fi fost indus in eroare de luminile de semnalizare pe timp de noapte ale unei aeronave ce urma sa aterizeze pe aeroportul din Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Atenție! Conduci prea încet? Ești pasibil de amendă

Vineri, 20 Octombrie 2017
1487

A conduce cu viteză mai mare decât limita admisă constitue contravenție și se pedepsește ca atare. Totuși, nu mulți sunt șoferii care știu că pot lua amendă în cazul în ca...

Atenție la mesajele primite de pe adresa anticoruptie@pna.ro! Precizările DNA

Vineri, 20 Octombrie 2017
511

Mai multe persoane au primit, în cursul zilei de miercuri, mesaje electronice de pe adresa „anticoruptie@pna.ro”, iar DNA anunţă că acestea nu au nicio legătură cu instituţia ...

Ministerul sanatatii anunta triplarea salariilor brute pentru anumite categorii de medici de la 1 martie 2018

Vineri, 20 Octombrie 2017
682

Salariul brut al unui medic rezident de anul I va creste de la 1 martie 2018 de aproape trei ori, de la 1985 lei in prezent la 5700 lei (crestere de 287%), anunta Ministerul Sanatatii intr-un comunica...