Cine-a pus gunoiu-n drum? Polițiștii locali au aflat și au împărțit amenzi! FOTO

Poliția Locală Botoșani face apel la cetăţenii care observa astfel de atitudini, să sesizeze faptele la numărul de telefon la telefon 0231/513100.

Cine-a pus gunoiu-n drum? Polițiștii locali au aflat și au împărțit amenzi! FOTO

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului și Serviciul Ordine publică au continuat să acționeze pe linia depistării persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, formând depozitări necontrolate pe raza municipiului Botoșani, informează reprezentanții instituției botoșănene.

Astfel, în zilele de 8 și 9 august, poliţiştii locali au surprins în fapt șase persoane în timp ce abandonau deşeuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate, ori nu au menţinut curățenia platformelor gospodărești, creând un aspect insalubru. 

În conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 355/2011, astfel de fapte se sancționează cu amendă de la 400 lei la 1000 lei, în acest sens fiind aplicate 6 sancțiuni în cuantum de 1200 lei. Acțiunile au avut loc pe Aleea Crizantemelor, str. Vârnav şi str. Prieteniei, din municipiul Botoșani.

Poliția Locală a Munnicipiului Botoșani amintește că, potrivit HCL nr. 355/2011, este interzisă aruncarea sau abandonarea deșeurilor de orice fel pe domeniul public, iar cetățenii și asociațiile de proprietari, dar și persoanele juridice au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să mențină curățenia în jurul acestor recipiente pentru deșeuri.

Totodată, Poliția Locală Botoșani anunță ca va continua acțiunile pentru depistarea celor care aruncă deșeuri pe domeniul public și face apel la cetăţenii care observa astfel de atitudini, să sesizeze poliţia locală la numărul de telefon la telefon 0231/513100.
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
631

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
1946

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...

Cei care au atacat-o vineri pe jandarmerita ar fi ultrasi din galeria unei echipe de fotbal bucurestene

Duminică, 12 August 2018
1099

Cei doi care au fost retinuti de autoritati pe motiv ca au batut crunt o jandarmerita la protestul diasporei, de vineri, din Piata Victoriei, sunt membri ai unei galerii de fotbal bucurestene, mai cun...