Cine-a pus gunoiu-n drum? Polițiștii locali au aflat și au împărțit amenzi! FOTO

Poliția Locală Botoșani face apel la cetăţenii care observa astfel de atitudini, să sesizeze faptele la numărul de telefon la telefon 0231/513100.

Cine-a pus gunoiu-n drum? Polițiștii locali au aflat și au împărțit amenzi! FOTO

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului și Serviciul Ordine publică au continuat să acționeze pe linia depistării persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, formând depozitări necontrolate pe raza municipiului Botoșani, informează reprezentanții instituției botoșănene.

Astfel, în zilele de 8 și 9 august, poliţiştii locali au surprins în fapt șase persoane în timp ce abandonau deşeuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate, ori nu au menţinut curățenia platformelor gospodărești, creând un aspect insalubru. 

În conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 355/2011, astfel de fapte se sancționează cu amendă de la 400 lei la 1000 lei, în acest sens fiind aplicate 6 sancțiuni în cuantum de 1200 lei. Acțiunile au avut loc pe Aleea Crizantemelor, str. Vârnav şi str. Prieteniei, din municipiul Botoșani.

Poliția Locală a Munnicipiului Botoșani amintește că, potrivit HCL nr. 355/2011, este interzisă aruncarea sau abandonarea deșeurilor de orice fel pe domeniul public, iar cetățenii și asociațiile de proprietari, dar și persoanele juridice au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să mențină curățenia în jurul acestor recipiente pentru deșeuri.

Totodată, Poliția Locală Botoșani anunță ca va continua acțiunile pentru depistarea celor care aruncă deșeuri pe domeniul public și face apel la cetăţenii care observa astfel de atitudini, să sesizeze poliţia locală la numărul de telefon la telefon 0231/513100.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Flutur a semnat pentru înființarea Asociației "Moldova se dezvoltă" - "Ne-a ajuns cuţitul la os"

astăzi, 17:16
35

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, a semnat astăzi, alături de primarii din Suceava, Iași, Piatra Neamț, Roman, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, acordul cadru pentru &...

Job Shadow Day la Jandarmeria Botoşani - FOTO

astăzi, 16:05
76

Zece elevi de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani, curioşi să afle cu ce "se mănâncă" meseria de jandarm, şi-au exprimat dorinţa de a veni în vizită la Inspectorat...

Șapte poeți nominalizați la Premiul Național de Poezie "Mihai Eminescu" - Opera Omnia, pe anul 2018 - ediția a XXVIII-a

astăzi, 14:30
190

În urma sondajului efectuat de Fundaţia Culturală "Hyperion-c.b." Botoşani, în perioada august-noiembrie 2018, în rândul membrilor juriului, la care au fost s...