Cinci case distruse după ce au fost cuprinse de foc!

În ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au avut 32 de misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale. Astfel, s-a intervenit pentru stingerea a cinci incendii, acordarea primului ajutor calificat pentru un număr de 20 de persoane, înlăturarea unor bucăţi de tencuială de pe fațada unei clădiri care se puteau desprinde oricând și să rănească trecătorii, înlăturarea pericolului de incendiu în cazul unui accident rutier, acordarea primului ajutor calificat unei persoane care a suferit un accident casnic și salvarea unui animal. Totodată, pompierii botoşăneni au executat trei activităţi de recunoaştere în teren. Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate/evacuate preventiv 21 persoane.

Cinci case distruse după ce au fost cuprinse de foc!

În ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a cinci incendii izbucnite în locuințele sau gospodăriile unor localnici din Stâncești și Ipotești (comuna Mihai Eminescu), Mihail Kogălniceanu (comuna Coțușca), Știubieni (comuna Știubieni) și Drislea (comuna Trușești).

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc sunt: autoaprindere, jar căzut din sobă, fumat în locuri nepermise și scurtcircuit electric.

Pentru stingerea celor cinci incendii şi înlăturarea efectelor, au intervenit, în total, 56 de pompieri militari și voluntari. Pagubele au fost estimate la cca. 100.000 de lei.

Pompierii au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de cca. 1.000.000 lei.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs într-o locuință din satul Drislea, comuna Trușești. Intervenția a durat aproape trei ore. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs ca urmare a unui scurtcircuit electric.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
40

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
171

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
72

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...