Cetăţeni din Bangladesh depistaţi de poliţiştii de frontieră botoşăneni

Cetăţeni din Bangladesh depistaţi de poliţiştii de frontieră botoşăneni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au depistat opt cetăţeni din Bangladesh care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 04.01.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi - I.T.P.F. Iaşi, acţionând în baza unor informaţii de la un coleg aflat în timpul liber, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate, în urma căreia au identificat şi reţinut în localitatea de frontieră Hilișeu Horia, județul Botoşani, opt persoane care nu vorbeau limba română si nu își justificau prezența în zonă. Avand in vedere ca persoanele in cauza nu deţineau documente de identitate asupra lor, acestea au fost conduse la sediul SPF Dorohoi, pentru cercetări.

La sediul sectorului, poliţiştii de frontieră au solicitat un echipaj de prim ajutor cu ambulanța, întrucât o parte dintre persoanele depistate se aflau în stare de hipotermie. În urma controlului medical, cinci dintre cele opt persoane au fost conduse la Spitalul Municipal Dorohoi pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt opt bărbaţi, toţi cetăţeni din Bangladesh şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
183

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
269

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
400

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...