Cercetări finalizate după doi ani, în cazul unui groaznic accident soldat cu moartea unui botoșănean și rănirea fiului de 15 ani!

Cercetări finalizate după doi ani, în cazul unui groaznic accident soldat cu moartea unui botoșănean și rănirea fiului de 15 ani!

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au finalizat recent cercetările într-un dosar privind un groaznic accident rutier, în urma căruia un botoșănean în vârstă de 56 de ani a murit, în timp ce fiul său, în vârstă de 15 ani la acea vreme, a suferit leziuni foarte grave. Cei doi erau pietoni și se deplasau pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, dinspre Liceul Militar Câmpulung Moldovenesc spre Gara Câmpulung Est, când au fost loviți de o mașină scăpată de sub control.

Potrivit Monitorul de Suceava, șoferul care a provocat accidentul a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de ucidere din culpă, dar și pentru vătămare corporală din culpă. În cadrul anchetei s-a stabilit cert că accidentul s-a produs din cauză că șoferul a adormit la volan.

Tragedia s-a petrecut în 2016, la sfârșitul lunii aprilie. Tatăl, Octav Iliucă, și fiul acestuia, din localitatea Pomârla, mergeau pe marginea drumului național când au fost loviți de un autoturism Chevrolet. Botoșăneanul a murit la locul accidentului, în ciuda manevrelor de resuscitare ale medicilor ajunși la fața locului, iar fiul său a fost transportat la spital.

La volanul mașinii era Petru G., de 67 de ani, din localitatea Șaru Dornei, județul Suceava, care ațipise la volan, după cum reiese din datele anchetei. La fața locului nu au fost găsite urme de frânare, iar șoferul a recunoscut pe parcursul anchetei că, pe fondul oboselii, a ațipit la volan. Pasagerul din mașină a declarat și el că l-a văzut pe conducătorul auto cu ochii închiși, în timp ce mașina a pătruns pe contrasens. Din expertiza efectuată în dosar a rezultat că în momentul premergător și în cel al producerii accidentului, mașina avea circa 50 de km/h. În aceste condiții, viteza nu a fost o cauză favorizantă a producerii accidentului, au stabilit procurorii, conform sursei citate.

Procurorii au mai stabilit că vina pentru accident îi aparține exclusiv șoferului, pietonii deplasându-se regulamentar pe acostament, pe partea stângă a drumului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
42

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
84

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
151

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...