Cei trei suspecţi în cazul tâlhăriilor care au îngrozit comunitatea botoşăneană ajung după gratii!- FOTO, VIDEO
UPDATE!

Violenţă nejustificată, de o cruzime greu de imaginat, pentru un prejudiciu redus valoric- asta i-a surprins pe anchetatorii care se ocupă de cazul celor cinci tâlhării comise numai în municipiul Botoşani de către trei tineri. Poate şi această violenţă inutilă a fost unul dintre factorii care au determinat instanţa să decidă arestarea preventivă.

Cei trei suspecţi în cazul tâlhăriilor care au îngrozit comunitatea botoşăneană ajung după gratii!- FOTO, VIDEO

Atâta violenţă fără sens i-a şocat până şi pe anchetatorii din dosarul tâlhăriilor care au revoltat un judeţ întreg. Femei fără apărare, deposedate de bunuri de valoare mică, dar lovite crunt, fără milă, cu pumnii şi picioarele, până când şi pumnii agresorilor au fost învineţiţi şi contuzionaţi. Daniel Moroşanu şi Cătălin Constantin Aniţă sunt cei care au atras atenţia procurorului de caz şi poliţiştilor, atunci când le-au privit mâinile contuzionate şi umflate.

"Cei trei au comis cinci fapte de tâlhărie pe raza municipiului Botoşani, în serile de 14 şi 15 decembrie, după lăsarea întunericului, fapte comise cu o violenţă extremă, ieşită din comun, au fost persoane vătămate care au prezentat fracturi la nivelul feţei, o violenţă care nu era justificată de luarea bunului, de deposedarea persoanei vătămate de bunul respectiv. Erau femei, persoane în vârstă şi lipsite de apărare, luate prin surprindere, lovite pe la spate, bătute cu cruzime şi deposedate de nişte bunuri cu o valoare modică. Cei trei nu au avut un autoturism propriu, au luat taxiuri, au urmărit victimele. Acestea fuseseră observate că făceau cumpărături, treceau pe la bancomat, autorii au găsit un moment propice în care nu se aflau nici martori în preajmă, nu au existat martori oculari, victimele nu i-au putut descrie şi nu au existat imagini pe camerele de supraveghere”, declară Nicoleta Arpinte, procurorul de caz, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.
Bijuteriile sustrase prin violenţă, chiar dacă nu erau de valoare, au fost valorificate la case de amanet din Dorohoi, unde de altfel au fost identificate de poliţişti.

În această după-amiază au fost aduşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă pentru tâlhărie calificată. În momentul în care au coborât din dubă, doar Ionuţ- Mircea Iasciuc a întors capul, ceilalţi ascunzându-se pe după poliţişti. În schimb, Daniel Moroşanu şi-a păstrat zâmbetul sfidător.

UPDATE:
Cum era de aşteptat, judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis arestarea preventivă a celor trei suspecţi, Cătălin Constantin Anuţă, Daniel Moroşanu şi Ionuţ- Mircea Iasciuc.
 









 

 

Spune-ne opinia ta