Ce spun șoferii români despre cel care a cauzat accidentul din Ungaria: "Vinovați sunt și acei pasageri care l-au lăsat să-și facă de cap. Asta e realitatea!"

Ce spun șoferii români despre cel care a cauzat accidentul din Ungaria: "Vinovați sunt și acei pasageri care l-au lăsat să-și facă de cap. Asta e realitatea!"

Ce spun șoferii români despre cel care a cauzat accidentul din Ungaria: „Cum de nu i-a dat nimeni cu telefonul în cap când l-a văzut că se joacă  

Nouă persoane au murit într-un accident pe o şosea din Ungaria în timp ce se întorceau în România din străinătate. Victimele sunt greu de identificat. Șoferul microbuzului a filmat momentul impactului cu camionul ce venea din față. Ultimele clipe din viața celor 9 români au fost surprinse de șoferul inconștient pentru că acesta făcea un live pe Facebook.

Comentariile șoferilor români cu privire la gestul necugetat al colegului lor sunt acuzatoare și exprimă multe păreri de rău pentru cei care și-au pierdut viața. La o postare de pe un mare grup cu șoferi din România, aceștia au scris:

George: „Atunci ce să mai spui de șmecherii care vizionează filme pe calculator în timp ce conduc? Știu câteva specimene… ”

Cornel: „Mă uit la șoferii de taxi, de maxi taxi, toată ziua își numără banii în timp ce conduc mașina plină de călători, numai la bani se uită. Viteză cât cuprinde și ne mirăm că un microbuz este răsturnat cu pasageri… ”

Pierr: „Telefoanele astea, Facebook-ul, ne distrug viața! Nu numai șoferii stau cu telefonul în mână ci și pietonii, nimeni nu mai are o viață normală din cauza telefoanele, suntem distruși, toți suntem la fel, nu e om să nu i se fi întâmplat să nu fie atent din cauza telefonului.”

Ionel: „Unii nu înțeleg că meseria de șofer nu e o joacă din copilărie… Ca atunci când te jucai cu mașinuța pe masă, o scăpai jos sau o tamponai de alta și apoi o puneai la loc. Nu, nu e asta meseria de șofer, cum îmi spunea unchiu meu, meseria asta e foarte grea, foarte obositoare, doar că unii o iau în derâdere. Cum de nu s-a găsit nimeni să-i dea cu telefonul în cap când l-a văzut că se joacă pe telefon?? De Ce?? De ce atâta nepăsare? Vinovați sunt și acei pasageri care l-au lăsat să-și facă de cap, nu vreau să judec, dar asta e realitatea, mulți dintre voi sunteți pe camioane, lucrați în echipaj, cunoașteți prea bine cât de obositor este. Vedeți cât de greu este să conduci 18-19 ore zi de zi și noapte de noapte, făcând România – străinătatea continuu, dus-întors, iar unii au și remorci și platforme după ei… Și merg, și mână frate de zici că sunt piloți de curse, de zici că se termină pământul… Niște inconștienți fără creier. Eu știu prea bine, am făcut Europa și știu câți șoferi incontienți sunt…”

Ileana: „Toţi ăia care urmăreau transmisiunea lui live, pe Facebook, alţi idioţi şi ăia. Care, în loc să îi spună să îşi vadă de treabă, se uitau la el cum intră el pe contrasens şi ascultau cu el maneaua.” (În momentul live-ului făcut de șoferul microbuzului se putea auzi muzică de manele – nota rotalianul.com)

Ecaterina: "S-a auzit că o femeie i-a spus să închidă telefonul și să fie atent la drum iar el a răspuns că doar trimite să vadă cei de acasă și când a zis gata apăsase pe ”trimite” sau postează dar era pea târziu, între timp nici nu ridcase ochii din telefon să vadă drumul. Dacă nu era cu ochii în telefon avea timp să intre pe partea dreaptă, camionul din față nu avea viteză mare, probabil frânase".
 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că nouă persoane au murit în accidentul produs în Ungaria şi că până în prezent s-a stabilit că cinci dintre victime sunt de cetăţenie română, existând indicii că şi restul ar fi cetăţeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfăşurare şi se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului.

Victimele sunt greu de identificat. Șoferul microbuzului a filmat momentul impactului cu camionul ce venea din față. Ultimele clipe din viața celor 9 români au fost surprinse de șoferul inconștient pentru că acesta făcea un live pe Facebook.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
4

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
20

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
46

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...