Ce pedeapsă i-ați da unui astfel de "șofer"?

Nu a reușit să dea un examen pentru carnetul de șofer, însă este "expert" în a încălca legea: a băut până aproape să intre în comă alcoolică, apoi a urcat la volanul unei mașini și a ieșit pe ulițele satului. 

Ce pedeapsă i-ați da unui astfel de "șofer"?

Auzim deseori de tragedii pe șosele, de vieți spulberate brusc din pricina vreunui șofer care, într-un moment nefast, scapă volanul de sub control. Există, însă, și adevăratele bombe ucigașe, oameni care nu au reușit să obțină un permis de conducere, dar "prind" volanul și ies în trafic neștiuți de nimeni. Din fericire, unii sunt prinși înainte de a se produce nenorociri.

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 23:30, a fost depistat în trafic B.I., de 26 de ani, din comuna Manoleasa, judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism pe drumul naţional D.N. 24C, în localitatea Liveni, comuna Manoleasa.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, valoarea indicată fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", informeaza IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
29

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
29

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...