Caz unic la Maternitatea Botoşani! Vezi ce au descoperit medicii la o femeie însărcinată!

Caz unic la Maternitatea Botoşani! Vezi ce au descoperit medicii la o femeie însărcinată!

 Medicul Gina Puflea  

Medicii de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie s-au confruntat de curând cu un caz unic şi deosebit pentru Maternitatea din Botoşani. Ei au operat o tânără însărcinată, în vârstă de 25 de ani, a cărei sarcină s-a dezvoltat în abdomen.

Femeia este din mediul rural, iar pe perioada sarcinii nu a fost la niciun control de specialitate.

Când s-a împlinit termenul pentru a naşte, ea a ajuns la Maternitatea Botoşani, unde medicii au constatat că fătul nu s-a dezvoltat în uter, ci în abdomen.

Operaţia a fost una cu succes, atât proaspăta mămică, cât şi copilul, care a avut la naştere o greutate de 2.800 de grame, fiind prefect sănătoşi.

"Sarcina era dezvoltată pe un uter patologic. La un moment dat cavitatea uterină a cedat şi a rămas numai sacul ovular, membranele, lichidul şi copiluţul, care s-a dezvoltat în abdomen. Surpriza a fost în momentul în care s-a intrat în operaţie şi s-au văzut membranele, nu mai era uter, nu mai era nimic. Se vedea copilul cum pluteşte în lichidul amniotic. În final s-a soluţionat uterul malformat, s-a făcut histerectomie şi mama şi copilul sunt bine", a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare.

"O astfel de sarcină este o raritate în lumea medicală. În sarcina abdominală inserţia este pe intestine. În cazul nostru a avut noroc că inserţia a fost la nivelul uterului malformat", a completat medicul Gina Puflea.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
111

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
252

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
113

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...