Cauza probabilă a incendiului din localitatea Victoria, acţiune intenţionată. Pompierii s-au luptat cu flăcările 13 ore

 Pompierii botoșăneni au acționat mai bine de 13 ore pentru stingerea incendiului care a cuprins, luni seară, un depozit de furaje de pe raza satului Victoria, comuna Stăuceni.

Cauza probabilă a incendiului din localitatea Victoria, acţiune intenţionată. Pompierii s-au luptat cu flăcările 13 ore

Flăcările ajungeau la 5 metri înălţime, iar oamenii din zonă au încercat să stingă iniţial cu forţe proprii, însă a fost în zadar.  La fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spumă, precum și pompierii voluntari din comună. 
          Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că ard cca. 50 de tone de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o altă anexă din apropiere, dar și la locuința vecinului. Flăcările, înalte de peste cinci metri, puteau fi văzute de la câțiva kilometri distanță.
          Intervenția a fost dificilă din cauza cantității mari de furaje, accesului greoi la focar și lipsei surselor de apă din zonă. 
          Pentru stingerea incendiului, eliminarea oricăror riscuri de reaprindere și înlăturarea efectelor au intervenit 21 de pompieri militari și voluntari, până în această dimineață, la ora 08.00.

"În incendiu au murit doi cai, o bovină și patru porci și au fost distruse cca. 50 tone de furaje. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare 80.000 de lei. Cauza probabilă de incendiu o constituie acțiunea intenționată", se arată într-un comunicat al ISU. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
41

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
33

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
55

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...