Casanova de Botoşani: Baruri întreţinute prin sex cu angajate şi santaj cu înregistrări!

Casanova de Botoşani: Baruri întreţinute prin sex cu angajate şi santaj cu înregistrări!

Individul care a şantajat şi a forţat mai multe tinere să întreţină relaţii sexuale cu el, ulterior făcându-le viaţa un coşmar, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru o infracţiune de hărţuire sexuală şi cinci infracţiuni de şantaj.

Povestea începe în 2014, când Romică A. recruta personal pentru barurile pe care le administra în municipiul Botoşani, pe strada Teatrului şi pe Calea Naţională, proprietăţi ale fostei sale soţii. Îl interesau tinere naive, provenite din medii precare din punct de vedere financiar sau cu probleme, cărora le promitea un loc de muncă stabil şi un salariu decent. Numai că odată angajate, tinerele erau supuse avansurilor sexuale.

Dacă refuzau să se culce cu şeful lor, apăreau tot felul de lipsuri în gestiunea barurilor, astfel că erau ameninţate. Aşa a picat în cursă o copilă de 17 ani, la început bucuroasă că va reuşi să strângă un bănuţ pe care să-l pună deoparte.

Încă din perioada de probă, colegele ei i-au spus "şefului" că fata iese cu lipsă în gestiune, astfel că individul i-a propus să se întâlnească, să rezolve problemele. A luat-o cu maşina, a dus-o în zona Dedeman, iar când copila şi-a exprimat mirarea că nu se îndreaptă spre casa ei, Romică A. i-a dat de ales între a întreţine raporturi sexuale cu el sau a-i cere mamei sale bani pentru a acoperi "găurile financiare". Au urmat apoi alte raporturi sexuale iar când a încercat să refuze, fata a fost ameninţată că, dacă nu se supune, mama ei va vedea filmuleţe cu viaţa ei sexuală alături de patron.

Ulterior fata a aflat însă că Romică A. deţine filmări şi cu alte colege de serviciu cu care întreţinea raporturi sexuale. Dându-şi seama că nu va scăpa uşor din cursa în care picase, fata i-a povestit totul mamei ei, iar când femeia i-a cerut socoteală şefului fiicei sale, acesta a ameninţat-o şi i-a dat de înţeles că nu se teme de poliţie.

La fel de tristă este povestea unei tinere mame, nevoită să-şi caute un loc de muncă pentru a-şi putea întreţine copilaşul. A ajuns la unul dintre barurile lui Romică A. şi, după o perioadă, şeful ei a pus atâta presiune psihică asupra ei încât a acceptat să se culce cu el pentru a-şi păstra locul de muncă. Numai că în momentul în care a decis să plece, nemaisuportând calvarul de la muncă şi obligaţiile sexuale faţă de şeful ei, Romică A. a lovit-o unde a durut-o mai tare, ameninţând-o că îi va arăta fostului soţ al tinerei filmările explicite, riscând astfel că piardă custodia asupra copilaşului.

O altă tânără, de asemenea angajată la unul dintre barurile administrate de Romică A., a acceptat mai uşor condiţiile impuse de şef pentru că a întrevăzut o oportunitate de a beneficia de favoruri. I-a trecut însă atunci când a remarcat că acesta devine violent atunci când consumă băuturi alcoolice dar mai ales când i-a arătat cum este amplasată o cameră video în camera în care întreţinuseră raporturi sexuale. A încercat şi ea să fugă, dar Romică A. a ameninţat-o că filmuleţele vor ajunge pe Youtube dar vor fi arătate şi mamei ei. Mai mult, tânăra a fost ameninţată cu moartea şi cu incendierea casei părinţilor săi dacă nu acoperă o lipsă din gestiune estimată la 4.000 de lei.

Poveştile altor două tinere sunt similare, toate trecând prin coşmarul unui loc de muncă în care salariul se dădea nu pentru munca prestată ci depindea de întreţinerea raporturilor sexuale cu şeful direct. Ba mai mult, uzând de ascendentul pe care îl avea asupra angajatelor lui, Romică A. le jignea în public, povestea şi străinilor despre aventurile sale cu tinerele care lucrau pentru el sau chiar devenea violent în limbaj sau chiar fizic şi ameninţător.

Una dintre victimele lui Romică A. nu a mai suportat şi a depus plângere împotriva lui şi aşa a pornit o avalanşă de acuzaţii împotriva lui "Casanova" din Botoşani. Mai mult, în urma percheziţiilor efectuate de anchetatori la domiciliul individului, au fost găsite casete video ce conţineau filmări inclusiv cu tinere care nu au fost identificate, în total 26. Adică 26 de fete care avuseseră încredere în Romică A. că le poate oferi un loc de muncă cinstit, dar au ajuns să se culce cu el.

De la sfârşitul lui martie anul acesta până în mai, invididul a stat în arest preventiv, ulterior în arest la domiciliu timp de o lună şi apoi instanţa a dispus în cazul său măsura controlului judiciar. Urmează tot ca o instanţă să decidă ce pedeapsă i se cuvine pentru tot ce a făcut, dar şi dacă victimele sale merită compensaţii pentru suferinţa lor.

 

Spune-ne opinia ta