Cărţi de identitate false, descoperite la controlul de frontieră de la Stânca!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunse asupra unui bărbat, două cărţi de identitate false care urmau să fie folosite în Germania.

Cărţi de identitate false, descoperite la controlul de frontieră de la Stânca!

În data de 28 ianuarie 2019, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri într-un autoturism ce se deplasa către Germania, N. T., cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 37 de ani, şi cetăţenii din R.Moldova I.T. și V.V., în vârstă de 25, respectiv 32 de ani.

"La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate colegii noștri au descoperit asupra cetăţeanului N. T., ascunse și nedeclarate, două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate fotografiile celor doi cetăţeni din R.Moldova din acelaşi autoturism", a precizat purtătorul de cuvânt S.T.P.F. Botoşani, comisat de poliție Minodora Răcnea.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză sunt false. Cu privire la cele constatate, I. T. şi V V. au declarat că au procurat cărţile de identitate de la conaționali, plătind suma de 100 de euro, respectiv 450 de euro și că acestea urmau a fi folosite în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
113

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
69

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
72

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...