Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră de la Stânca - FOTO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunsă asupra unui cetățean, o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Cehia.

Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră de la Stânca - FOTO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunsă asupra unui cetățean din R. Moldova, o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Cehia.

În data de 16 ianuarie 2019, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz cu destinaţia Cehia, cetățeanul din R. Moldova, Marin P., în vârstă de 39 de ani.

"La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate colegii noștri au descoperit asupra bărbatului, ascunsă și nedeclarată, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals", precizează comisar de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoşani.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate de la un conațional, plătind suma de 120 de euro și că urma să folosească documentul în Cehia, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
306

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
17

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
371

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...