Caravana SMURD "Fii pregătit!" a poposit, sâmbătă, la Darabani! FOTO

Caravana SMURD "Fii pregătit!" a poposit, sâmbătă, la Darabani! FOTO

Zeci de dărăbăneni au participat, sâmbătă, la cursurile organizate în cadrul caravanei SMURD "Fii pregătit", care a ajuns pentru a treia oară în județul Botoșani.

Misiunea Caravanei este acela de a instrui a populaţia pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă. Sâmbătă, 21 aprilie, centrul de formare mobil a ajuns în cel mai nordic oraș al țării, Darabani, fiind  amplasat în fața Casei de Cultură (lângă Primărie).

Duminică, 22 aprilie, caravana SMURD „Fii pregătit!” va poposi la Săveni, în fața Primăriei orașului, iar pe 23 aprilie, se va afla în Piața Revoluției din municipiul Botoșani, în fața Palatului Administrativ.

Activitățile se vor desfășura în cele trei zile, în intervalul orar 09.00 – 18.00. Pe parcursul acestora vor fi organizate cursuri de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență și activități de informare și educare preventivă cu privire la regulile de comportare premergător, pe timpul și după producerea unor situații de urgență generate de incendii, cutremure, inundații, etc.

Centrul mobil este construit pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Botoşăneni de toate vârstele şi din toate categoriile sociale au manifestat interes pentru acest proiect și au învăţat cum să-şi protejeze propria viaţă, dar şi cum să-şi ajute semenii, atât teoretic, cât şi practic.












 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime dinamitează Superliga. Vrea 3-0 la „masa verde”. „Vorbesc cu avocatul!”

astăzi, 09:43
23

Cosmin Mateimijlocașul de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping: 5-metilhexan-2-amină.Matei nu este suspendat provizoriu, având nor...

Veste mare! Angajații din Botoșani care vor beneficia de majorări salariale!

astăzi, 09:24
136

Este vorba despre specialiștii care lucrează în muzee și biblioteci, angajați care se regăsesc și în instituțiile de cultură din Botoșani.Astfel, din luna aprilie, angajații ...

(P) Ghidul complet pentru amenajarea unei bucătării noi

astăzi, 09:07
40

Amenajarea unei bucătării noi este un proiect plin de provocări și potențial creativ. Fie că te pregătești să construiești de la zero sau să renovezi complet, fiecare aspect al amenajării ...