Campionul Iulian Rotariu, transferat cu ambulanța la Iași, azi-noapte

Campionul Iulian Rotariu, transferat cu ambulanța la Iași, azi-noapte

Pompierul botoșănean Iulian Rotariu a fost trimis de urgență către Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, cu ambulanța, după ce s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Mavromati”, acuzând febră, frisoane și stare de amețeală. Acesta a venit cu miljoace proprii la Urgențe, în noaptea de miercuri spre joi, iar cadrele medicale l-au supus imediat tratamentului de specialitate, însă starea sa continua să se agraveze.

Întrucât sudul Africii, acolo unde s-a deplasat și Iulian Rotariu pentru „Ultra Africa Race” Mozambic, este un areal sub avertizare de malarie, medicii din Botoșani au decis că se impune transferul acestuia de urgență, în noaptea de joi spre vineri, spre o clinică de specialitate din Iași. Acolo va fi supus unor investigații amănunțite, în contextul în care febra și frisoanele se numără printre semnele bolii contagioase.

Pompierul Iulian Rotariu din Botoşani a câştigat ultramaratonul “Ultra Africa Race” Mozambic, acesta parcurgând cei 220 de kilometri în cinci etape, în care a reuşit să îşi domine adversarii, în perioada 10-14 noiembrie a.c.

Iulian Rotariu este primul şi singurul român care a participat la această cursă. Concurenţii au avut de parcurs 220 de kilometri în cinci etape, urmând itinerariul marcat de organizatori. A fost o cursă autosusţinută, participanţii şi-au purtat echipamentul şi hrana într-un rucsac.

Iulian Rotariu a alergat în scop caritabil, încercând să sprijine activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
588

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
213

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
166

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...