Burse mai multe solicitate de școlile din municipiul Botoșani. "Toată lumea cere", spune primarul

Burse mai multe solicitate de școlile din municipiul Botoșani. "Toată lumea cere", spune primarul

Municipalitatea botoșăneană trebuie să găsească mai mulți bani pentru plata burselor școlare, asta după ce unitățile de învățământ au solicitat cu 30% mai multe burse în acest an școlar.

Primarul Cătălin Flutur susține că va trebui identificată o sursă de finanțare, în condițiile în care bugetul local al municipiului Botoșani este dat peste cap de majorările salariale ce au fost făcute în administrația publică locală, cea mai mare parte a resurselor financiare mergând pe plata lefurilor.

Executivul Primăriei Botoșani va veni cu o propunere de majorare a cuantumului taxelor și impozitelor locale cu 18%, din anul 2018, dar primarul recunoaște că o creștere ar putea duce la încasări mai mici. 

"Solicitarea de la școli este cu peste 30% mai mare pentru burse școlare față de anul trecut. Toată lumea cere. Va trebui să găsim bani la buget sau soluții ca să putem să ne achităm aceste obligații. Dacă nu o să avem venituri și nu o avem predictibilitate pe venituri, nu știm ce o să încasăm. Și o creștere de taxe și impozite locale poate însemna o colectare mai slabă", a precizat primarul Cătălin Flutur.

În anul școlar anterior au fost acordate în municipiul Botoșani peste 1.400 de burse școlare, efortul financiar fiind de peste 1,5 milioane lei. 

 

Spune-ne opinia ta