Botoşani, după explozie: Semne de întrebare ale proprietarilor blocului afectat FOTO, VIDEO

După ce au depăşit şocul iniţial, botoşănenii care locuiesc în blocul afectat de explozie de pe strada Primăverii încep să-şi pună întrebări: vor mai locui în casa lor, cine va suporta reparaţiile, cine îi va ajuta, cât va mai dura până se vor întoarce?

Botoşani, după explozie: Semne de întrebare ale proprietarilor blocului afectat FOTO, VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

La aproape 24 de ore de la explozia care a distrus mai multe apartamente dintr-o scară de bloc de pe Primăverii 18, proprietarii s-au întors în casele lor şi, acolo unde specialiştii Delgaz Grid au decis că este posibil, s-a restabilit şi conexiunea la energie electrică.

Aproape în fiecare apartament câte un proprietar încearcă să mai repare câte una- alta, să mai caute lucrurile care le sunt necesare, să mai evalueze pagubele şi să mulţumească Cerului că au scăpat doar cu atât. Alţii, în schimb, îşi fac griji pentru cine va suporta costurile reparaţiilor apartamentelor.

"Părinţii mei locuiesc deasupra apartamentului care a explodat, sunt oameni în vârstă, cu boli cronice, care cheltuie jumătate din pensie numai pe medicamente. De unde vor avea ei bani să facă reparaţii în casă, în condiţiile în care tocmai am terminat de dat cu var, iar la momentul exploziei puneam ultimul covor pe jos. Sperăm să primim ajutor din partea autorităţilor, pentru că ei nu sunt vinovaţi pentru ce s-a întâmplat şi ca situaţia asta să nu se întindă foarte mult", spunea fiica unuia dintre proprietari.

De altfel, dintre toţi cei care locuiesc în bloc, unul singur a acceptat oferta municipalităţii de cazare, toţi ceilalţi mergând la rude sau la prieteni. Viceprimarul Cosmin Andrei a stat de vorbă cu proprietarii şi le-a dat asigurări că municipalitatea va oferi sprijin acolo unde se va impune.

"Am făcut o vizită la faţa locului pentru a vedea care sunt condiţiile de locuit pentru cei de aici. Au venit şi şi-au mai luat din lucruri, şi-a reparat uşile de la intrare. Măsurile dispuse au fost efectuarea unei expertize, luni va veni un expert autorizat pentru a transmite măsuri pentru acest imobil, măsuri pe care le vom duce la îndeplinire pentru a asigura în continuare condiţiile pentru locuit pentru aceşti locatari, respectând cadrul legal. Dacă pentru acest lucru trebuie să mai dăm o hotărâre de Consiliu Local sau alte dispoziţii pentru implicarea cheltuielilor sau alte aspecte financiare o vom face săptămâna viitoare. Oamenii nu au voie să locuiască, măsura trasată de domnul prefect în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a fost că acest bloc nu poate fi locuit, dar oamenii îşi pot lua lucrurile din apartamente, mici reparaţii mai pot face, dar nu poate fi locuit. Se asigură pază în continuare cu colegii de la Jandarmerie şi Poliţia Locală", spune viceprimarul Cosmin Andrei.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Suspectul crimei din Centrul Vechi rămâne în arest preventiv. Urmează trimiterea în judecată

Marţi, 19 Septembrie 2017
440

Cum mandatul de arestare emis pe 24 august pe numele lui Vasile G. se apropia de expirare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au solicitat instanţei ca măsura preventivă să ...

Primar din judeţ, prins de ANI că a făcut afaceri cu pajişti

Marţi, 19 Septembrie 2017
1105

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, primarul Stelian Maxim, în calitate de consilier local al comunei Blândeşti, a votat Hotărârea Consiliului Local pri...

Corecţia financiară aplicată pentru proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean afectează toate proiectele Consiliului Judeţean

Marţi, 19 Septembrie 2017
321

Corecţia financiară a fost contestată în instanţă, însă în cazul în care instanţa nu va da câştig de cauză forului judeţean, orice alt proiect de accesare de fo...