Botoșani: Amendat cu 400 de lei pentru că își satisfăcea nevoile fiziologice in locuri publice!

În vizorul polițiștilor locali au intrat și botoșănenii care își plimbau câinii pe domeniul public fără să dispună de obiectele necesare pentru curăţirea locului şi evacuarea dejecțiilor fiziologice. 

Botoșani: Amendat cu 400 de lei pentru că își satisfăcea nevoile fiziologice in locuri publice!

În intervalul 17-20 februarie 2019, polițiștii locali au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și curățenie pe raza municipiului Botoșani, urmărindu-se respectarea, printre altele, și a prevederilor Regulamentului de întreținere și circulație a câinilor cu stăpân pe teritoriul municipiului Botoșani.

Pe parcursul activităților au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale. Astfel, polițiștii locali au înregistrat patru sancțiuni pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public și o sancțiune pentru refuz de legitimare.

Nu a scăpat de sancțiune nici o persoană care își satisfăcea nevoile fiziologice in locuri publice, mai exact în parcarea subterană din fața Magazinului Big, în acest caz fiind dispusă sancționarea cu amendă în cuantum de 400 lei.

Alte trei sancțiuni au fost acrordate, în perioada vizată, pentru abandonarea deșeurilor rezultate din construcții pe domeniul public – faptă sancționată cu amendă de la 400 lei la 1000 lei, alte nu mai puțin de șapte sancțiuni fiind aplicate pentru abandonarea deșeurilor menajere pe domeniul public/spațiul verde, faptă sancționată cu amendă de la 400 lei la 1000 lei.

Pentru plimbarea pe domeniul public sau privat al municipiului a câinilor fără ca deţinătorul acestora să dispună de obiectele necesare pentru curăţirea locului şi evacuarea dejecțiilor fiziologice, faptă sancționată cu amendă de la 50 lei la 200 lei, au fost acordate cinci sancțiuni.

"Poliția Locală a Municipiului Botoșani face un apel către locuitorii orașului să respecte obligațiile pe care le au cu privire la regulile de salubrizare și de menținere a curățeniei în locurile publice (căi de acces, piețe, parcuri, locuri de joacă pentru copii, baze sportive, școli și alte
zone publice), pe raza administrativ teritorială a municipiului",
transmit reprezentanții Poliției Locale Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
103

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
156

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
115

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...