Botoşăneni salvaţi de elicopterul SMURD pe vremea rea

Botoşăneni salvaţi de elicopterul SMURD pe vremea rea

Pe Cod Galben de vânt puternic elicopterul SMURD a venit de două ori la începutul acestei săptămâni la Botoşani pentru a salva vieţi.

Primul pacient preluat de echipajul SMURD a fost un bărbat în vârstă de 71 de ani, aflat în coma din cauza unui cheag care s-a format la nivelul creierului. Bărbatul a fost preluat de elicopter de la UM 01189 şi transportat la un spital din Iaşi. 

„Pacientul prezenta un hematom subdural cu resângerare. A fost predat colegilor de la SMURD pentru transferul la Clinica de Neurochirurgie Iaşi”, a precizat Cristian Simionescu, medic la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Cel de-al doilea pacienti pentru care elicopterul SMURD a zburat, din nou, câteva ore mai târziu la Botoşani a fost un bărbat în vârstă de 45 de ani, ajuns în stare gravă la Unitatea de Primire Urgenţe din cauza unui anevrism, bărbatul fiind în comă. Acesta a fost de asemenea transportat la spital. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânără condamnată pentru o tâlhărie. A lovit un poliţist care a prins-o în flagrant

astăzi, 14:13
252

B.J., de 35 de ani, din oraşul Ştefăneşti a comis fapta în vara anului 2016, când se afla în piaţa din oraş. A observat o femeie ce făcea cumpărături şi i-a sustras 30 de l...

Vinerea Mare va fi sărbătoare legală şi nelucrătoare!

astăzi, 14:13
161

Senatorii au aprobat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, iniţiat de deputatul UDMR Szabo Odon, care prevede că Vinerea Mare - ultima zi de vineri înaintea Paştelui...

Misiuni executate de jandarmi pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic, piscicol şi a tăierilor ilegale de material lemnos!

astăzi, 14:06
47

În conformitate cu atribuţiile Jandarmeriei Române prevăzute de Legea nr. 550 din 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Jud...