Botoşăneni salvaţi de elicopterul SMURD pe vremea rea

Botoşăneni salvaţi de elicopterul SMURD pe vremea rea

Pe Cod Galben de vânt puternic elicopterul SMURD a venit de două ori la începutul acestei săptămâni la Botoşani pentru a salva vieţi.

Primul pacient preluat de echipajul SMURD a fost un bărbat în vârstă de 71 de ani, aflat în coma din cauza unui cheag care s-a format la nivelul creierului. Bărbatul a fost preluat de elicopter de la UM 01189 şi transportat la un spital din Iaşi. 

„Pacientul prezenta un hematom subdural cu resângerare. A fost predat colegilor de la SMURD pentru transferul la Clinica de Neurochirurgie Iaşi”, a precizat Cristian Simionescu, medic la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Cel de-al doilea pacienti pentru care elicopterul SMURD a zburat, din nou, câteva ore mai târziu la Botoşani a fost un bărbat în vârstă de 45 de ani, ajuns în stare gravă la Unitatea de Primire Urgenţe din cauza unui anevrism, bărbatul fiind în comă. Acesta a fost de asemenea transportat la spital. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul va putea să oblige unele companii să lucreze pentru Armată, să rechiziționeze bunuri și să scoată persoane la muncă!

astăzi, 20:39
138

"În urma testării mecanismelor de punere în aplicare a măsurilor excepționale corespunzătoare stărilor de urgență și de asediu, în cadrul exercițiilor NATO de managemen...

Cele mai nocive cosmetice. Află ce boli grave poți face din cauza lor

astăzi, 18:48
860

Un pericol subtil înfrumusețează chipul femeilor zilnic. Cel puțin 185 de produse cosmetice conțin ingrediente chimice periculoase. Particule cu care ne decorăm trupurile și care răm&acir...

Bac 2018: Încep emoțiile pentru absolvenții de liceu!

astăzi, 17:06
211

La nivelul județul Botoșani, peste 2900 de absolvenți de liceu vor susține, luni, proba scrisă la Limba și literatura română, în cele nouă centre de examen. Marti este...