Bilanț al incendiilor cu pagube de sute de mii de lei, în numai o zi

Bilanț al incendiilor cu pagube de sute de mii de lei, în numai o zi

Nu mai puțin de 22 tone de furaje, 44 pomi, două adăposturi de animale și vegetația uscată de pe circa 18 hecatare, au fost distruse de flăcări, pe parcursul zilei de sâmbătă. Acesta este bilanțul pagubelor înregistrate în urma a șase incendii produse în câteva ore, pe raza județului Botoşani.

Cauza este faptul că oamenii au ales sa igienizaze terenurile agricole și gospodariile prin arderea resturilor vegetale fără sa respecte regulile si măsurile de prevenire a incendiilor, menționează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Pagubele se ridică la 28.000 de lei. 52 de pompieri militari și voluntari au intervenit prompt. Au salvat bunuri materiale în valoare de cca. 360.000 lei”, au transmis reprezentanții IJSU.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un nou incendiu a ars 22 de animale într-o gospodărie din Corlăteni.

Pentru evitarea producerii unor incendii ca urmare a igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale, se impune colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată.

Este interzisă executarea arderii în zone care permit propagarea focului la fondul forestier sau la construcţii ori la reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile. Se recomandă, de asemenea, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de cinci metri şi desfăşurarea arderii numai pe timp de zi.

Mai mult decât necesare sunt asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii, supravegherea permanentă a arderii şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
1

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
91

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
100

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...