Bilanţ al distrugerilor din Cimitirul Eternitatea. S-a deschis dosar penal! VIDEO

Ore în şir poliţiştii botoşăneni au cercetat minuţios fiecare monument distrus în Cimitirul Eternitatea, în încercarea de a găsi urme care să-i conducă la autorii profanărilor de morminte din noaptea de marţi spre miercuri.

Bilanţ al distrugerilor din Cimitirul Eternitatea. S-a deschis dosar penal! VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

29 de morminte au fost distruse de persoane necunoscute, care în noaptea de marţi spre miercuri au pătruns în Cimitirul Eternitatea unde au devalizat tot ce le-a stat în cale: cruci de piatră sau de lemn, felinarele pentru lumânări, vaze pentru flori, mese şi băncuţe, au răsturnat containerele de gunoi, precum şi cele 120 de pietre funerare din sectorul dedicat soldaţilor sovietici.

Ore întregi, cred angajaţii Urban Serv, persoanele care nu au fost identificate încă şi-au făcut de cap în cimitir, profitând de faptul că zona nu are paznici şi nici supraveghere video.

La capătul a ore de cercetări, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au contabilizat distrugerile şi au deschis un dosar penal.

"În urma cercetărilor preliminare efectuate la faţa locului s-a constatat că un număr de 29 de morminte prezintă urme de distrugere. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări (pe faptă, n.r.) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte", spune Nicoleta Federciuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

În sens juridic, profanarea de morminte este o infracţiune prevăzută de art. 383 a Codului Penal, care constă în fapta unei persoane de a se comporta într-un mod nefiresc faţă de un monument, o urnă funerară sau un cadavru, afectând astfel obligaţia de respect faţă de morţi. Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dan Șlincu, PSD: Șapte oferte pentru construirea noului pod peste Siret de la Vârfu Câmpului

astăzi, 09:25
4

Comisia de achiziție din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început procesul de analiză a celor șapte oferte depuse în cadrul licitației pe...

La Ipotești a început Săptămâna Națională a Bibliotecilor!

astăzi, 09:17
11

Cu acest prilej, din anul 2021, s-a derulat proiectul Biblioteci în dialog, ocazie cu care biblioteci specializate sau generaliste au participat prin conferențieri și prezentări ale specificu...

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
69

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...