Beat, i-a încredințat mașina prietenului de pahar!

Au băut împreună, apoi au urcat în mașină. Proprietarul autoturismului i-a încredințat volanul prietenului de pahar, deși știa că acesta nu deține permis de conducere. Amândoi s-au ales cu dosar penal, urmând să suporte consecințele faptelor lor.

Beat, i-a încredințat mașina prietenului de pahar!
În cursul zilei de dumnică, un tânăr de 27 de ani, din municipiul Botoşani, care se deplasa cu autoturismul pe strada Gh. Filipescu, a acroşat două vehicule parcate regulamentar.

Echipajul de poliţie ajuns la locul producerii evenimentului a procedat la testarea alcoolscopică a conducătorului auto, valoarea rezultată fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Totodată, în vehicul a fost identificat şi un bărbat de 35 de ani, proprietarul acestuia, care, cu bună-ştiinţă, i-a încredinţat autoturismul tânărului de 27 de ani, după ce consumaseră împreună băuturi alcoolice şi cunoscând faptul că acesta nu deţine permis de conducere.
 
Pe numele tânărului de 27 de ani poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului. De asemenea, bărbatul de 35 de ani este cercetat pentru comiterea infracţiunii de încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deţine permis de conducere sau se află sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amical: FC Botoșani 4-0 SC Schwaz

astăzi, 09:07
24

FC Botoșani a început cu dreptul seria meciurilor amicale programate în cantonamentul din Austria. Botoșănenii i-au învins cu 4-0 pe austriecii de la Schwaz.Eduard Florescu, j...

Eco-taxa pentru pungi din plastic a crescut de la 0,10 lei la 0,15 lei

astăzi, 09:01
13

Guvernul a aprobat, marti, la propunerea Ministerului Mediului, un proiect de ordonanta privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje. Una dintre principalele modificari ...

Livadă de un milion de euro, distrusă de vecinul care a erbicidat cu avionul!

astăzi, 08:28
1006

Livadă de pomi fructiferi, distrusă din cauza unei erbicidări făcute de fermierul care lucrează terenurile învecinate. Exploatația pomicolă de cireși și de peri a fost înființat...