Beat, i-a încredințat mașina prietenului de pahar!

Au băut împreună, apoi au urcat în mașină. Proprietarul autoturismului i-a încredințat volanul prietenului de pahar, deși știa că acesta nu deține permis de conducere. Amândoi s-au ales cu dosar penal, urmând să suporte consecințele faptelor lor.

Beat, i-a încredințat mașina prietenului de pahar!
În cursul zilei de dumnică, un tânăr de 27 de ani, din municipiul Botoşani, care se deplasa cu autoturismul pe strada Gh. Filipescu, a acroşat două vehicule parcate regulamentar.

Echipajul de poliţie ajuns la locul producerii evenimentului a procedat la testarea alcoolscopică a conducătorului auto, valoarea rezultată fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Totodată, în vehicul a fost identificat şi un bărbat de 35 de ani, proprietarul acestuia, care, cu bună-ştiinţă, i-a încredinţat autoturismul tânărului de 27 de ani, după ce consumaseră împreună băuturi alcoolice şi cunoscând faptul că acesta nu deţine permis de conducere.
 
Pe numele tânărului de 27 de ani poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului. De asemenea, bărbatul de 35 de ani este cercetat pentru comiterea infracţiunii de încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deţine permis de conducere sau se află sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătrânii şi familiile nevoiaşe din Chişcăreni şi Sat Nou, ajutate cu lemne de foc de preotul paroh

astăzi, 16:04
117

Anul 2019 a început pentru credincioşii parohiilor "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" Chişcăreni şi "Sfântul Apostol Andrei" Sat Nou, judeţ...

De ce nu pot fi presemnalizate radarele Politiei. CCR: Ar creste agresivitatea rutiera

astăzi, 15:31
52

Presemnalizarea dispozitivelor radar instalate pe autovehicule stationare sau pe suportii amenajarilor rutiere si a dispozitivelor radar tip pistol aduce atingere prevederilor constitutionale si afect...

200 de intervenții chirurgicale în noul compartiment din cadrul Spitalului Mavromati!

astăzi, 15:04
125

Noul compartiment din cadrul Spitalului Mavromati Botoșani își dovedește din plin eficiența, pacienții din Botoșani beneficiind nu doar de serviciile unui medic specialist, ci și de dotă...