Atenție, dacă circulați spre Iași! Pistolul radar al poliției ieșene a intrat în acțiune și face victime

Pistolul radar va fi folosit, cu prioritate, de polițiștii rutieri pe DE 583, pe drumurile naționale, dar și pe celelalte artere rutiere de pe raza județului.

Atenție, dacă circulați spre Iași! Pistolul radar al poliției ieșene a intrat în acțiune și face victime

Săptămâna trecută, la Inspectoratul de Poliție Județean Iași a fost primit un pistol radar. Aparatul este primul de acest gen pe care îl primesc polițiștii rutieri inșeni.

Acesta va fi folosit, cu prioritate, de polițiștii rutieri, pe DE 583, pe drumurile naționale, dar și pe celelalte artere rutiere de pe raza județului Iași.

Aceste radare cu laser, tip pistol, sunt cele mai performante aparate de măsurare a vitezei, cu o rază de acțiune de peste 1.200 de metri. Marele avantaj este că pistolul radar nu trebuie montat pe o mașină, astfel că este foarte ușor de folosit și de mutat dintr-un loc în altul.

"Sperăm ca prin prezența noastră în trafic cu acest aparat radar să impunem conducătorilor auto un comportament rutier preventiv privind respectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice", este mesajul polițiștilor.

Pistolul radara a făcut prima "victimă": un bărbat în vârstă de 60 de ani, care circula cu o viteză de 83 km/h pe o porţiune de drum unde viteza legală era de 50 km/h.

Aparatul are un sistem inedit care măsoară timpul şi viteza dintre vehicule. Aparatul poate înregistra simultan mai multe viteze ale unor maşini şi chiar ale motocicletelor, greu de înregistrat cu aparatele convenţionale radar. 

Chiar dacă prezența unui pistol radar în trafic ar trebui să tempereze curajul vitezomanilor, șoferii încep să găsească soluții mai degrabă pentru a păcăli aparatul. Astfel că a apărut deja o metodă de a fenta radarul: un sistem de bruiere a undei laser. Potrivit Ziarul de Iași, acesta se numeşte AL G9Guardian şi face ca radarul de tip pistol să arate viteza de 0 km/h, chiar dacă tu circuli cu 300 km/h. Sistemul de bruiaj costă între 400 şi 1.200 de euro, iar cel mai ieftin conţine doar un senzor, care este montat în faţă sau în spate. Cel mai bun sistem, dar şi cel mai scump are patru senzori. Șoferii trebuie să știe însă că, potrivit legislaţiei româneşti, aceste sisteme sunt ilegale şi duc la suspendarea permisului de conducere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un jucător de la FC Botoșani, revelația Ligii 1: Aproape de un transfer surprinzător, deși era curtat de FCSB și CFR Cluj

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
318

Este vorba despre italianul Diego Fabbrini de la FC Botosani, curtat intens de FCSB si CFR Cluj, dar care pare sa fi ales o alta destinatie.Atacantul care are multe echipe cu nume in CV-ul sau est...

Eclipsă totală de Lună în noaptea de 20 spre 21 ianuarie. De ce fenomenul se mai numește și ”Lună sângerie”

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
474

O eclipsă totală de Lună va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, maximul producându-se la ora 7.12 dimineața, când Luna se află foarte aproape de orizontul de nord-vest, ...

Fotografia zilei vine de la Vorniceni: "Unde este siguranța pasagerilor?!"

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
2576

Este de notorietate faptul că județul Botoșani poate concura cu "succes" la un top al celor mai proaste drumuri din țară. O spun cetățenii județului, dar o spun și cei care ajung vremelnic pr...