ATAC TERORIST in Paris! Trei politisti impuscati, din care unul mortal! ISIS a revendicat atacul! VIDEO

Un bărbat neidentificat a deschis focul, în această seară, pe bulevardul parizian Champs-Elysées. Trei polițiști au fost răniți, iar unul dintre ei a decedat, potrivit BFMTV. Atacatorul a fost ucis, iar preşedintele Franţei a declarat că toate pistele conduc spre un atac terorist.

ATAC TERORIST in Paris! Trei politisti impuscati, din care unul mortal! ISIS a revendicat atacul! VIDEO

Mai mulți martori oculari și o parte a presei franceze susțin însă că ar fi fost cel puțin doi atacatori. Incidentul s-a produs în jurul orei locale 21.00, în fața unui magazin Marks & Spencer. Poliția a intervenit în prima fază, după care au ajuns la fața locului doi membri ai Brigăzii speciale de intervenția, iar un elicpoter a survolat apoi zona, scrie Digi24.ro.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei, Johanna Primevert, a declarat că atacatorul i-a vizat pe poliţiştii care păzeau o zonă din apropierea staţiei de metrou Franklin Roosevelt, o zonă populară în rândul turiştilor, potrivit News.ro. Acest atac are loc cu trei zile înaintea primului tur al alegerilore prezidenţiale. Măsurile de securitate dinaintea scrutinului au fost consolidate, în urma unei serii de atacuri în ultimii ani.

Emmanuel Macron, candidat la preşedinţia Franţei, a reacționat la atacul din această seară. „Toţi aspirăm să ajungem preşedinte al Republicii. Şi prima responsabilitate, prima misiune a preşedintelui este de a proteja. Şi, în această seară, în timp ce noi vorbim aici, ştim că cel puţin un poliţist a fost ucis. Nu ştim cum să calificăm ceea ce s-a întâmplat. Ştim că un altul a fost rănit. Această ameninţare planează asupra noastră. În anii următori, va face parte din cotidian”, a spus Macron.
 

François Hollande a declarat că atacul a fost terorist. Toate pistele după care ne ghidăm sunt că a fost un atac terorist, a spus preşedintele francez. "Gândurile noastre merg către familiile victimelor. Vom da dovadă de o vigilenţă absolută în contextul alegerilor. Ne vom proteja cetăţenii", a spus preşedintele francez.

Un consiliu de securitate a fost convocat vineri dimineaţă, la ora 8.00.

ISIS a revendicat atacul din Paris.

Potrivit unui site apropiat ISIS, atacatorul era de origine belgiană. 50.000 de poliţişti sunt în alertă în toată Franţa, în vederea alegerilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
244

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
44

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
361

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...