Arme, truse criminalistice, radar, informări şi John- "bagajul" poliţiştilor de ziua lor! GALERIE FOTO, VIDEO
BOTOSANI

Un pic de soare a fost suficient pentru ca Pietonalul Unirii, în zona Muzeului Judeţean, să se umple de copii, curioşi nevoie- mare să-i vadă pe poliţiştii botoşăneni. De ziua lor, câţiva lucrători ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie au venit la întâlnirea anuală cu cei pentru care îşi fac datoria.

Arme, truse criminalistice, radar, informări şi John- "bagajul" poliţiştilor de ziua lor! GALERIE FOTO, VIDEO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Acesta nu se doreşte a fi un text laudativ la adresa poliţiştilor botoşăneni, ci mai degrabă un text care să ne reamintească tuturor, inclusiv lor, că suntem oameni indiferent de meserie şi indiferent de uniformă. De Buna Vestire, poliţiştii botoşăneni, la fel ca cei din întreaga ţară, din structuri speciale, din posturi de poliţie izolate, din mediul rural, unde apa curentă e un lux, din clădirea de pe Bulevardul Eminescu, îşi sărbătoresc ziua lor.

Pe Pietonalul Unirii, la fel ca în fiecare an, reprezentanţi din câteva structuri şi-au etalat instrumentele de lucru. Criminaliştii şi-au desfăcut "valizele" din laborator cu tot felul de prafuri şi substanţe, numere cu care numerotează probe, lămpi.

Poliţiştii din Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi-au scos armele şi fiecărui curios în parte le-a explicat care armă se foloseşte unde, în ce scop, în ce fel de spaţii şi cu ce muniţie. Poartă pe ei un echipament de peste 15 kilograme- luând în calcul vesta antiglonţ plus accesoriile băgate în fiecare buzunăraş. S-au obişnuit cu greutatea şi nici nu mai ţin minte câte ore au fost nevoiţi să o poarte pe ei. Poate şi musculatura spatelui se pietrifică de greutate, de durere, dar nu au voie să spună. Doar zâmbesc şi tac. Fiecare poliţist "special" şi-a personalizat vesta cu ce îi trebuie la îndemână. Lanternă, muniţie, baioneta, kit-ul de prim ajutor e prins de picior, alături de ochelari. Alături de poliţişti au venit şi rudele lor, care nu au posibilitatea să-i vadă echipaţi astfel în fiecare zi. Poliţistul "special" redevine nepot în faţa bunicului său şi fac fotografii împreună.

Alături, un lucrător de la Compartimentul Prevenire prezenta botoşănenilor campaniile de informare pe care Inspectoratul le derulează, în privinţa violenţei domestice, a siguranţei pe internet a copiilor şi adolescenţilor, a siguranţei caselor în care locuim împotriva hoţilor şi nu numai.

În concurenţă pentru atenţia copiilor, câinele John, un ciobănesc belgian în vârstă de 9 ani, care acceptă cu o răbdare de invidiat să fie smotocit de mânuţele copiilor, să stea la pozat, indiferent de vârsta "fanilor". Conductorul lui John ne explică absenţa lui Rocky, câinele- poliţist care nu a lipsit de la întâlnirea cu copiii din ultimii ani. "Rocky se apropie de pensie, mai are un pic. Şi John, la 9 ani, cam pe acelaşi drum păşeşte. Vom merge la Sibiu, la Centrul Chinologic, să ne luăm alţi câini", povesteşte conducătorul. Ne arată mândru o fotografie pe telefonul mobil cu un câine ceva mai înalt decât John. E câinele lui de acasă, fiul lui John, şi are 3 ani. O splendoare de căţel.

Autospeciala cu radar a Serviciului Poliţiei Rutiere e la fel de "căutată" de copii, fiecare vrea să vadă cum funcţionează radarul, ce arată monitorul, vrea să spună câte ceva la staţie. Ionuţ Apostol, purtătorul de cuvânt al Serviciului, şi colegul său explică răbdători, lasă pe fiecare copilaş "să-şi facă de cap" în maşină. Pe pietonal au venit şi poliţişti aflaţi în ziua lor liberă, de mână cu copiii lor. Prin mulţime se regăsesc şi foşti poliţişti, acum pensionari, dar şi poliţişti de frontieră care îşi salută colegii. Pe Pietonal poliţiştii îşi sărbătoresc ziua lor.
 



































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
911

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
280

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
243

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...