Analize complexe pentru determinarea cauzelor morţii lui Mugur Călinescu
BOTOSANI

La mai bine de două luni şi jumătate de la dezgroparea osemintelor eroului anticomunist Mugur Călinescu, anchetatorii tot nu au un răspuns în privinţa cauzelor care au dus la îmbolnăvirea tânărului şi apoi la moartea sa.

Analize complexe pentru determinarea cauzelor morţii lui Mugur Călinescu

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Analizele pentru radioactivitate, efectuate pe Patforma Măgurele a Institutului de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" Bucureşti, au indicat un nivel normal de radioactivitate pe osemintele prelevate de specialiştii de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului.

"Prin urmare, Parchetul Militar, în sarcina căruia se află ancheta în privinţa morţii lui Mugurel, şi-a asumat costurile, care ajung la câteva mii de euro, pentru o analiză complexă. La Măgurele s-a făcut analiza doar pe radioactivitate, dar trecuse deja prea mult timp ca să o dovedească, aşa că sunt necesare nişte examinări complexe. Ştiu că s-a emis ordonanţa şi deja osemintele au fost transferate în celălalt laborator. Noi mergem în continuare pe varianta otrăvirii, dar aşteptăm şi dovezi în acest sens. Cert este că ancheta Parchetului continuă, de o lună şi ceva au început audierile, atât ale rudelor lui Mugur dar şi ale securiştilor care s-au ocupat de el. Aşteptăm finalul anchetei cu încredere pentru că procurorul de caz şi ceilalţi anchetatori sunt hotărâţi să afle adevărul", spune prof. Gheorghe Petrov de la IICCMER, iniţiatorul acţiunilor prin care se încearcă elucidarea modului în care a murit Mugur Călinescu.

"Şi noi stăm cu sufletul la gură şi aşteptăm un rezultat concret, trebuie să se lămurească până la urmă ce s-a întâmplat cu acest tânăr", susţine prof. Gheorghe Petrov.

 

Spune-ne opinia ta