Amendați cu 5.000 de lei pentru comerț ambulant. Marfa a fost confiscată!

În cazul în care deveniţi victima unei astfel de infracţiuni, sesizaţi de îndată organele de ordine, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie!

Amendați cu 5.000 de lei pentru comerț ambulant. Marfa a fost confiscată!
Poliţiştii Biroului Rutier Dorohoi au oprit miercuri, pentru control, pe raza municipiului Dorohoi, o autoutilitară condusă de un tânăr de 22 de ani, în care se mai aflau trei persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 39 de ani, toţi din judeţul Suceava. Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că aceştia se află în tranzit pe raza municipiului Dorohoi şi se ocupă cu efectuarea de acte de comerţ ambulant.
 
În urma controlului vehiculului, au fost găsite 4 cazane din tablă, pentru care persoanele respetive nu deţineau documente justificative, acestea fiind confiscate de poliţişti. De asemenea, în cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în cuantum de 5.000 de lei.
 
Recomandările polițiștilor
 
Poliţiştii atrag din nou atenţia cetăţenilor cu privire la unul dintre modurile de operare adoptate de infractorii voiajori: cel prin care se prezintă drept vânzători ambulanţi şi oferă spre vânzare diverse bunuri sau afirmă că doresc să achiziţioneze bunuri de la cetăţeni (electrocasnice vechi, fier vechi, diverse produse obţinute în gospodăria proprie). Acesta este doar un pretext de a pătrunde în curtea sau locuinţa dumneavoastră şi să observe unde vă ţineţi lucrurile de valoare sau banii, iar prin distragerea atenţiei, pot comite furtul chiar atunci.
 
Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă următoarele:

-Acordaţi atenţie persoanelor străine de localitatea dumneavostră care bat la porţile oamenilor sub diverse motive.
-Reţineţi semnalmentele acestora, precum şi alte detalii, cum ar fi bunurile pe care le vând sau autovehiculul cu care se deplasează (culoare, număr).
-Ţineţi permanent legătura cu rudele şi vecinii care sunt în vârstă, reamintindu-le de regulile de siguranţă personală, pentru a nu deveni victimele infracţiunilor de furt sau înşelăciune.
-Asiguraţi în mod corespunzător imobilul pe timpul nopţii sau atunci când nu sunteţi la domiciliu. Este mai ieftin să investiţi într-un sistem de asigurare de calitate decât să deveniţi victima unei infracţiuni de furt.
-Nu oferiţi persoanelor străine informaţii despre bunurile de valoare sau sumele de bani pe care le ţineţi în locuinţă.
 
În cazul în care deveniţi victima unei astfel de infracţiuni, sesizaţi de îndată organele de ordine, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste mare! Angajații din Botoșani care vor beneficia de majorări salariale!

astăzi, 09:24
83

Este vorba despre specialiștii care lucrează în muzee și biblioteci, angajați care se regăsesc și în instituțiile de cultură din Botoșani.Astfel, din luna aprilie, angajații ...

(P) Ghidul complet pentru amenajarea unei bucătării noi

astăzi, 09:07
29

Amenajarea unei bucătării noi este un proiect plin de provocări și potențial creativ. Fie că te pregătești să construiești de la zero sau să renovezi complet, fiecare aspect al amenajării ...

Poliția din Vatra Dornei, în stare de alertă maximă: Bebeluș găsit mort într-o mașină de spălat!

astăzi, 09:00
350

Mama, în vârstă de 32 de ani, și-ar fi învelit copilul și ar fi încercat să-l ascundă. Tânăra născuse pe 14 martie, acasă, și nu apărea în evidențele med...