Amendă uriaşă primită de Urban Serv de la comisarii Gărzii de Mediu

Societatea Urban Serv a primit o amendă usturătoare din partea comisarilor Gărzii de Mediu Botoșani, pentru depozitarea deşeurilor în loc nepermis. 

Amendă uriaşă primită de Urban Serv de la comisarii Gărzii de Mediu

Societatea din subordinea Consiliului Local a contestat sancţiunea în instanţă, însă judecătorii au respins cererea.

Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat, în luna iulie a anului 2017, o amendă de 30.000 de lei pentru abandonarea de deşeuri menajere şi industriale. 

Reprezentanţii societăţii de salubritate au contestat, susţinând că în municipiul Botoşani nu sunt staţii de transfer în care să se realizeze transportarea deșeurilor în autovehicule de capacitate mai mare.

Pentru că utilajele au colectat o cantitate mai mică de deșeuri decât capacitatea lor de înmagazinare, s-a procedat la descărcarea deșeurilor din utilajele de colectare pe vechiul amplasament al spațiului de stocare temporar a deșeurilor, urmând a se încărca într-un utilaj de capacitate mai mare, pentru a se face un singur transport la depozitul de la Stăuceni, au mai susținut reprezentanții Urban Serv.

"Instanța constată că susținerile petentei din plângere au valoarea unei mărturisiri spontane calificate. Aceasta recunoaște fapta imputată însă adaugă un aspect în legătură directă cu fapta reținută care tinde la negarea ori diminuarea consecințelor acesteia, mai precis faptul că depozitarea deșeurilor a fost una temporară, până la încărcarea într-un alt autovehicul și transportarea ulterioară către stația de depozitare la CMID Stăuceni.În cauza dedusă judecății, petenta nu a înțeles să își exercite în mod plenar dreptul său la apărare, nu a indicat nici un mijloc de probă de care ar dori să se folosească, astfel încât nu a dovedit în niciun mod că situația de fapt reținută în procesul verbal ar fi fost altfel"; se arată în motivarea instanţei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
14

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
53

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...