Afacerist din Botoșani acuzat de evaziune fiscală! Sumă importantă de bani ridicată în urma unor percheziții! FOTO

Afacerist din Botoșani acuzat de evaziune fiscală! Sumă importantă de bani ridicată în urma unor percheziții! FOTO

Poliţiştii de investigare a criminalității economice și cei de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au efectuat joi, 24 noiembrie, nouă percheziţii într-o cauză privind săvârşirea de infracţiuni din sfera evaziunii fiscale.

În vederea probării activităţii infracţionale în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – I.P.J. Botoşani, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, au efectuat nouă percheziţii domiciliare.

Percheziţiile s-au desfăşurat simultan, la imobile din municipiul Botoşani, comuna Mihai Eminescu, oraşul Flămînzi şi oraşul Bucecea.

"Activităţile au vizat probarea activităţii infracţionale a unui bărbat de 42 de ani, din municipiul Botoşani, bănuit că, în perioada 01.01.2014 – 31.10.2016, în calitate de reprezentant legal al unei societăţi comerciale din municipiul Botoşani, prin omisiunea evidenţierii în actele contabile a tuturor operaţiunilor comerciale efectuate, s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului urmează a fi cuantificat de către organele fiscale", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. 

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe documente de evidenţă contabilă, înscrisuri şi alte mijloace de probă, precum şi  peste 350.000 de lei.

Pentru suma de bani nu au putut fi prezentate documente legale de provenineţă, existând indicii că aceasta ar proveni din activitatea infracţională. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
203

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
543

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
36

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...