Adolescent în vârstă de 17 ani, urmărit penal, după ce a pus în pericol siguranța traficului feroviar

Din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum și a lipsei de experiență în conducere, adolescentul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pătrunzând pe sensul opus de mers. Aici maşina a intrat în coliziune laterală cu un autoturism înmatriculat în Botoșani, iar în urma impactului, autoturismul VW a fost proiectat pe calea ferată.

Adolescent în vârstă de 17 ani, urmărit penal, după ce a pus în pericol siguranța traficului feroviar

Un adolescent în vârstă de 17 ani din comuna Poiana Stampei a fost reținut în spatele gratiilor și este cercetat în continuare sub control judiciar, după ce s-a urcat la volanul unui autoturism și a produs un accident în urma căruia a blocat circulația feroviară.

Incidentul s-a petrecut vineri dimineață, în jurul orei 04.30, când polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei au fost sesizați prin 112 despre faptul că pe strada Calea Transilvaniei din localitate a avut loc un accident cu pagube materiale, iar unul dintre autoturisme se află pe calea ferată.

Potrivit Monitorul de Suceava, cercetările la fața locului au arătat că în timp ce conducea un autoturism marca VW prin oraș, din direcția Bistrița către Vatra Dornei, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum și a lipsei de experiență în conducere, adolescentul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pătrunzând pe sensul opus de mers. Aici maşina a intrat în coliziune laterală cu un autoturism înmatriculat în Botoșani, iar în urma impactului, autoturismul VW a fost proiectat pe calea ferată, traficul feroviar fiind blocat pentru aproximativ o oră.

Adolescentul nu deține permis de conducere, iar din verificări s-a stabilit că autoturismul VW i-a fost încredințat de către un tânăr de 22 ani din Dorna Arini, proprietarul acestuia. Ambele autoturisme au fost avariate în urma impactului, iar testarea  a arătat că cei doi șoferi nu consumaseră alcool.

Reprezentanții Companiei Naționale de Căi Ferate din cadrul Regionalei Iași au comunicat că în urma accidentului a fost pusă în pericol siguranța traficului feroviar. Având în vedere fapta comisă de tânărul de 17 ani și consecințele acesteia, el a fost reținut în spatele gratiilor timp de 16 ore, după ce pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere. La expirarea orelor de arest, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de adolescentul de 17 ani. Urmărirea penală  în acest caz este continuată pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu deține permis de conducere”, ”încredințarea unui autoturism pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere” și ”distrugerea sau semnalizarea falsă”, în acest caz la calea ferată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Pedeapsă până la 10 ani de închisoare pentru promovarea ideilor comuniste

astăzi, 12:47
247

USR a depus la Senat o propunere legislativă care prevede închisoare până la zece ani pentru promovarea ideilor și doctrinelor comuniste și desființarea de drept a organizațiilor cu ...

Italia. Un român a atacat cu cuțitul medicii veniți s-o ajute pe soția sa

Vineri, 22 Martie 2019
703

Potrivit portalului latinaoggi.eu, citat de stiridiaspora.ro, episodul s-a petrecut joi seară, în localitatea italiană Latina Scalo (provincia Latina), nu departe de fosta fabrică de zahăr.&...

Finanțele preiau de la ANAF activitatea de soluționare a contestațiilor

Vineri, 22 Martie 2019
376

Ministerul Finanțelor va prelua, începând cu 1 iunie 2019, de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) ...