Adolescent din Botoșani, amendat pentru că plimba un câine fără botniță în zona Liceului Pedagogic!

Un alt botoșănean a fost amendat după ce câinele său, lăsat liber pe Pietonalul Unirii, a fugit după mingea unor copii care se jucau în zonă, cei mici speriindu-se de apariția animalului.

Adolescent din Botoșani, amendat pentru că plimba un câine fără botniță în zona Liceului Pedagogic!
Un tânăr în vârstă de 17 ani a fost sancţionat cu 1500 de lei, deoarece câinele care îl însoţea, din rasa Cane Corso, nu avea botniţa obligatorie prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi. Tânărul îşi plimba câinele, la ora 14.45, pe strada I.C.Brătianu din municipiul Botoşani, pe traseul de deplasare al elevilor de la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga".
 
Aceeaşi ordonanţă prevede faptul că proprietarul sau deţinătorul unui câine dintr-o rasă periculoasă trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani.

De asemenea, neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

La ora 19.20, un bărbat a lăsat nesupravegheat pe Pietonalul Unirii un câine metis labrador, care a speriat copiii aflaţi în faţa Bisericii "Sf. Paraschiva", după ce a fugit după mingea cu care aceştia se jucau. Chiar dacă această rasă nu este definită de lege ca periculoasă, jandarmii i-au aplicat o amendă de 100 de lei pentru "lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri", faptă prevăzută de legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
 
"Recomandăm proprietarilor de câini, în special a celor din rase periculoase, să respecte prevederile legale, pentru a fi evitate situaţiile de producere a unor atacuri care ar putea pune în pericol integritatea corporală sau chiar viaţa altor persoane", este atenționarea venită din partea janadrmilor botoșăneni, prin Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul din cadrul IJJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
82

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
86

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
91

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...