Acțiune de amploare a polițiștilor pe drumurile din județ: Aproape 200 de sancțiuni, amenzi de peste 56.000 de lei!

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi şi în perioada următoare pe toate sectoarele de drum şi vor efectua activităţi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră şi reducerea victimizării prin accidente de circulaţie

Acțiune de amploare a polițiștilor pe drumurile din județ: Aproape 200 de sancțiuni, amenzi de peste 56.000 de lei!
În perioada 31 ianuarie - 4 februarie 2019, poliţiştii rutieri, în colaborare cu poliţiştii din cadrul subunităţilor de poliţie, au organizat o acţiune pe principalele drumuri naţionale şi judeţene pentru respectarea normelor de circulaţie şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
Activităţile desfăşurate au vizat vizibilitatea poliţiştilor prin prezenţa activă a acestora pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat, combaterea indisciplinei pietonilor, combaterea neacordării priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept şi pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a drumului public, precum şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 194 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora depăşind suma de 56.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 92 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 22 pentru neportul centurii de siguranţă.

Totodată, au fost reţinute 5 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
Potrivit IPJ Botoșani, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi şi în perioada următoare pe toate sectoarele de drum şi vor efectua activităţi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră şi reducerea victimizării prin accidente de circulaţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
10

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
113

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
113

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...