Accidentul de la Podu Iloaiei: O studentă din Botoșani este în comă indusă. "Sperăm ca, fiind tânără, să aibă resurse și starea ei să nu se agraveze"

Accidentul de la Podu Iloaiei: O studentă din Botoșani este în comă indusă. "Sperăm ca, fiind tânără, să aibă resurse și starea ei să nu se agraveze"

In urma accidentului de vineri, produs la Podu Iloaiei, patru persoane au ajuns la spital. O tanara din Botosani, studenta, a fost ranita grav. Medicii au intubat-o la locul accidentului, iar mai apoi au transportat-o la spital. Tanara se afla pe locul din stanga spate si nu purta centura de siguranta.

Amintim ca doua autoturisme, un BMW si un Volkswagen, s-au ciocnit violent. In BMW se aflau patru studenti din Botosani, doua fete si doi baieti, care plecau din Iasi in weekend. Din primele cercetari reiese faptul ca autoturismul BMW ar fi patruns pe contrasens. La fata locului au intervenit politistii din cadrul Serviciului Rutier Iasi, criminalistii si un echipaj medical SMURD. Soferul din BMW, Claudiu O., a refuzat sa fie transportat la spital, insa ceilalti pasageri au ajuns pe mana medicilor, la fel si soferul autoturismului VW.

Tanarul care conducea BMW-ul a precizat in fata politistilor ca soferul unui autoturism care se afla in fata lui a franat brusc, puternic, iar el a tras de volan pentru a evita un posibil impact. Astfel, ar fi ajuns pe contrasens si ar fi intrat in autoturismul marca VW, condus, se pare, regulamentar. Cei doi soferi au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind in ambele cazuri negative.

"In cursul zilei, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Sf. Spiridon din Iasi au fost transportate patru persoane, care au fost implicate intr-un accident rutier, doi barbati si doua fete. O tanara in varsta de 22 de ani este in stare grava, fiind transportata la Spitalul de Neurochirurgie, dupa ce a primit ingrijiri medicale. Aceasta a fost intubata, fiind indusa coma artificiala. Medicul de Terapie Intensiva a transportat-o la Neurochirurgie cu leziuni posibil severe. Totodata, pacienta a fost incarcerata, aceasta fiind scoasa din masina de echipajul de Pompieri care a intervenit la fata locului. Fata este intr-o stare destul de grava, dar noi speram ca va fi bine. Pana nu se efectueaza o verificare tomografica nu putem spune cu exactitate. Speram ca, fiind tanara, sa aiba resurse si starea ei sa nu se agraveze. Ceilalti trei pacienti, care au ajuns la Unitatea de Primire Urgente, au suferit leziuni minore, fara rani care sa le puna viata in pericol. In total au fost inregistrate cinci victime in urma accidentului rutier, dar o persoana a refuzat sa fie transportata la spital pentru a primi ingrijiri medicale si pentru a fi supusa unor investigatii suplimentare", precizeaza medicii Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi.

Politistii au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, iar cercetarile continua pentru stabilirea intregii situatii de fapt.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
64

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
71

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
67

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...