Accident mortal: muncitor prins într-un utilaj!

După primele cercetări, inspectorii de muncă au stabilit că muncitorul intrase la ajustajul unde se prepară betonul, când a fost surprins de o cupă ce transporta beton.

Accident mortal: muncitor prins într-un utilaj!

   Foto: zch.ro

Un angajat al firmei de construcții Victor Construct, care lucra în Piatra Neamț a fost accidentat mortal ieri, 7 august, după ce a fost strivit de un utilaj. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a fost omorât de un căruț care încarcă stația de betoane și care l-ar fi agățat. Pentru a fi scos, au acționat pompierii de la detașamentul Piatra Neamț.

Fiind vorba despre un accident mortal de muncă, ITM Neamț are competență exclusivă de a face anchetă administrativă și a stabili împrejurările și vinovații. După primele cercetări, inspectorii de muncă au stabilit că muncitorul intrase la ajustajul unde se prepară betonul, când a fost surprins de o cupă ce transporta beton. ”Se fac cercetări în continuare, pentru a afla exact care sunt cauzele și împrejurările producerii acestui accident de muncă mortal”, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al ITM Neamț, conform zch.ro.

În paralel, Poliția fa deschis o anchetă penală, sub acuzația de ucidere din culpă. Bărbatul era angajat al firmei respective pe postul de operator wolă și urmează să se stabilească dacă a respectat toate normele de protecție a muncii și, mai ales, dacă și-a respectat atribuțiile pe care le avea în fișa postului, mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
4

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
35

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
97

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...