Accident feroviar cumplit pe linia Verești-Botoșani: Un tânăr de 17 ani a ajuns la spital cu un picior amputat

Accidentul s-ar fi produs în jurul orei 22.20, la circa 800 de metri de gară, în momentul în care spre Gara Verești se îndrepta, din direcția Botoșani, trenul Regio Expres 5584, care ajunge la destinație la ora 22.25.

Accident feroviar cumplit pe linia Verești-Botoșani: Un tânăr de 17 ani a ajuns la spital cu un picior amputat

Adolescentul de 17 ani a ajuns în toiul nopții de duminică spre luni la spital, în stare foarte gravă, după ce a fost victima unui accident feroviar. În urma cercetărilor demarate de polițiști s-a stabilit faptul că accidentul s-ar fi produs cel mai probabil în jurul orei 22.20, la circa 800 de metri de gară, în momentul în care spre Gara Verești se îndrepta, din direcția Botoșani, trenul Regio Expres 5584, care ajunge la destinație la ora 22.25.

Adolescentul a fost acroșat de locomotiva trenului și a suferit mai multe răni grave, fiindu-i amputată în accident gamba piciorului drept. Băiatul locuia cu familia într-una din casele aflate în apropierea căii ferate Verești - Botoșani, în zona curbei de ieșire a liniei din gară spre halta Bursuceni. Acesta a fost găsit de tatăl său, după miezul nopții. Bărbatul a sunat de urgență la 112 și a solicitat intervenția unui echipaj al ambulanței. În jurul orei 01.00, băiatul a fost preluat de echipaj și transportat la Spitalul Județean Suceava, după ce i-a fost acordat primul ajutor la fața locului. Medicul Adrian Săraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, a relatat pentru Monitorul de Suceava”Copilul a fost găsit târziu de tatăl său și se afla în stare foarte gravă, cu o hemoragie abundentă. Colegii l-au găsit conștient și i-au acordat primul ajutor la fața locului, constatând că o parte a gambei piciorului drept fusese amputată în accident. S-a încercat la lumina farurilor și a lanternei găsirea părții de gambă amputată în zona căii ferate, însă din cauza stării foarte grave a băiatului nu au putut zăbovi prea mult, prioritatea fiind în acel moment salvarea vieții tânărului.” La spital s-a constatat că victima suferise o amputație medie de gambă dreaptă, o plagă zdrobită la mâna dreaptă și o contuzie abdominală. În timpul nopții a fost operat de medicii chirurgi, fiind acum în stare stabilă în secția ATI - Chirurgie Infantilă a spitalului sucevean.

Din discuțiile purtate cu mecanicul de locomotivă identificat ulterior, acesta a declarat că nu a văzut nici o persoană pe linie și nu a sesizat nimic deosebit în apropierea Gării Verești. Potrivit sursei citate, de la ora producerii accidentului și până în momentul găsirii tânărului de către tată său, acesta a zăcut cu o hemoragie puternică în zona căii ferate, unde a pierdut destul de mult sânge.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...